Política 09/09/2019

El Govern convida la ciutadania a participar en la visita de Macron

El copríncep francès recorrerà totes les parròquies i conclourà una jornada plena d’actes amb un parlament a la plaça del Poble d’Andorra la Vella

Agència Ana
1 min
Els coprínceps Joan-Enric Vives i Emmanuel Macron aquest dilluns a l'Elisi. / BISBAT D'URGELL

Andorra la VellaEn la primera visita oficial del nou copríncep francès, Emmanuel Macron recorrerà aquest divendres totes les parròquies i es trobarà amb els cònsols als comuns. En un comunicat, el Govern invita el poble d’Andorra a participar en els actes que el copríncep farà aquest divendres.

Les primeres parròquies que recorrerà durant el matí seran les de Canillo, Encamp i Sant Julià de Lòria. Cap al migdia, es preveu la trobada dels dos coprínceps, entre Macron i Joan-Enric Vives a la Casa de la Vall, on posteriorment el president francès pronunciarà un parlament en la tradicional sessió del Consell General, presidida per la síndica general, Roser Suñé, juntament amb la presència dels consellers generals, els ministres del Govern i el cap de l’executiu, Xavier Espot.

Després del dinar, que tindrà lloc a la Casa Museu Areny-Plandolit, la visita es reprendrà als comuns d’Ordino, la Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. La jornada conclourà amb el discurs del copríncep francès a la plaça del Poble de la capital davant d’autoritats i dels ciutadans que s’hi adrecin.

El Govern ha decretat el tancament de comerços, indústries, oficines i administracions públiques en els horaris de visitat de Macron arreu del territori andorrà.

stats