Política 04/12/2019

El Govern regula les especialitats dels membres del Cos de Policia

El ministeri de Justícia preveu la contractació de cinc policies administratius

T. Navarro
2 min
El ministre portaveu, Eric Jover, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha presentat aquest dimecres dos reglaments que regulen el funcionament del Cos de Policia. El primer és el Reglament regulador de les especialitats que desenvolupen els membres, que estipularà el nivell de cada agent en funció de cinc nivells –bàsic, mitjà, alt, superior i de responsabilitat–, així com la manera d'accedir-hi, la retribució i el sistema de compensació. Des del ministeri s'ha establert que les primes relacionades estiguin entre els 50 i els 175 euros, sent una compensació menor a la qual demanaven els càrrecs de responsabilitat però "sense tocar el nivell bàsic", ha aclarit Rossell, buscant la proporcionalitat entre les primes.

Segons el ministre, la proposta compta amb els suports dels sindicats i del consell de la policia, que va emetre un informe favorable. El reglament, del qual queden exempts la direcció de la policia i els policies auxiliars, actualitza les diferents funcions assignades a cada lloc de treball. Lligat a això, el ministre ha anunciat que durant el 2020 es treballarà per elaborar el Reglament de formació, que s'adequarà a les categories marcades i que buscarà una major especialització dels agents.

El segon reglament aprovat regula les particularitats i les funcions dels policies auxiliars. Tal com estableix el nou text, durant el 2020 es convocaran cinc noves places destinades a funcions administratives, tot i que també poden ser requerits en cas d'urgència. Tant aquest reglament com el que regula les responsabilitats s'emmarquen en la llei del Cos de Policia i entraran en vigor a partir del febrer.

Professors interins

L'executiu impulsarà una reforma d'esmena al pressupost del 2020, a través dels grups parlamentaris de la majoria, per corregir de manera retroactiva l'eliminació de l'augment de l'IPC del 2011-2012 per als professors interins. Segons ha informat el ministre portaveu Eric Jover en la roda de premsa de consell de ministres d'aquest dimecres, es veurien afectats un total de 140 treballadors, que veurien recuperat els 70 euros que suposa l'increment de l'IPC en les nòmines rebudes des de l'inici del curs escolar.

La problemàtica va sorgir arran d'una sentència del desembre del 2018, en la qual s'exposava que les noves contractacions per part del Govern s'havien de regir per les taules retributives sense considerar els augments relacionats amb l'IPC. Per aquest motiu, a la Llei del pressupost del 2019 es va establir que les noves contractacions no havien de contemplar l'augment. Des de l'executiu s'explica que no es volia que el personal interí que, tot i tenir un nou contracte, ja havien treballat a l'administració amb anterioritat.

Ajuts a projectes de recerca

D'altra banda, el ministeri d'Educació ha aprovat la tercera convocatòria dels ajuts Poctefa, amb la finalitat de promoure la cooperació i la participació andorrana a projectes europeus en l'àmbit de la recerca, enfortint així la base científica i tecnològica del país. Fins al 14 de febrer podran presentar-se institucions universitàries, centres de recerca i tecnologia, empreses i actors socioeconòmics d'Andorra que formin part d'un projecte que hagi rebut finançament Poctefa, de manera que la dotació global de 100.000 euros es destinarà a ajuts complementaris.

stats