Política 26/11/2019

El Govern facilitarà als infants tutelats gaudir de Vallnord

A Andorra hi ha un 41% de casos en règim residencial i 59% en acollida

Carles Alonso
2 min
El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy ha presentat l'acord amb Vallnord. / C. A. (ANA)

Andorra la VellaL'acord que han signat aquest dimarts el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; el cònsol major de la Massana i president d'EMAP, David Baró, i el director general de Vallnord, Josep Marticella, comportarà un benefici important a tots els infants amb risc d'exclusió social que siguin tutelats residencials o en acollida familiar al poder gaudir de les activitats tant d'hivern com d'estiu a Vallnord. En l'actualitat, "el 41% dels infants tutelats estan en règim residencial i el 59% en acollida", ha indicat el ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy.

El ministre Filloy ha començat la seva compareixença felicitant tot l'equip d'Afers Socials i Joventut per "la gran tasca que porten a terme". Filloy s'ha mostrat molt agraït tant al comú de la Massana com a Vallnord per la seva feina al dir que "cal donar les gràcies tant al comú de la Massana com Vallnord-Pal Arinsal per l'opció de signar aquest conveni".

El cònsol major de la Massana i president d'EMAP, David Baró, ha explicat que "com a comú seguim treballant per donar opcions als més desfavorits i hem de donar exemple per seguir potenciant el turisme local". El director general de Vallnord, Josep Marticella, ha explicat que "aquest conveni dona sentit a la nostra tasca que portem a terme durant els deu mesos de l'any". Vallnord és l'única estació pública que actualment queda al Principat. En aquest sentit, Marticella ha explicat que "volem permetre que els infants puguin gaudir de les nostres activitats tant d'estiu com d'hivern i és per aquest motiu que seguirem fent integració amb els que més ho necessiten".

Tot i que el conveni indica unes quantitats de forfets (més concretament 50), l'acord està obert a possibles ampliacions, segons les necessitats dels usuaris. En aquest sentit, tant Víctor Filloy com Josep Marticella han explicat que "en cap cas, la falta de material o la necessitat d'ell farà que no puguin gaudir de les activitats planificades". Marticella ha reconegut que "és com el programa esquí escolar, on també facilitem, als que ho necessiten, tot el material".

stats