Política 18/09/2019

El Govern donarà els recursos necessaris per incorporar entre 11 i 12 persones al CSJ

Rossell reconeix que la reunió amb Casadevall va servir per copsar la situació de l'estament judicial i estudiar unes ajudes que podrien certificar-se en el pressupost del 2020

Carles Alonso
2 min
Jurament de la magistrada Moreno. / C. A.

Andorra la VellaLa demanda al Govern de més recursos tant personals com econòmics, per part del president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, ha tingut una resposta positiva, segons ha indicat el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en declaracions després de l'acte de jurament dels batlles Maria Àngels Moreno i Manel Santolària. Rossell ha indicat que "des del Govern creiem que entre 11 i 12 persones es podran incorporar a la nova seu de la justícia". El mateix ministre Rossell ha explicat que "en un principi Casadevall ens va demanar al voltant de 30 persones, però al final s'han acabat reduint entre 11 i 12, a més d'ampliar els recursos econòmics".

El president del CSJ també ha explicat quin tipus de petició ha fet al Govern dient que "li vam exposar les necessitats tant humanes com tècniques de la Batllia, del Tribunal de Corts, del Superior i de Fiscalia perquè necessitem més personal i més recursos econòmics". Casadevall ha afegit que "necessitem que el Govern doni un impuls de cara al nou edifici".

Casadevall ha parlat també de la reorganització del CSJ, després de la renúncia de la secretària general. Segons ell, "la reorganització del Consell Superior de la Justícia ja estava dibuixada, hi ha la secretaria general, hi ha un assessor jurídic, i segurament farem un edicte per incorporar una persona de recursos humans de tota la justícia". El mateix Casadevall ha reconegut que "cal trobar la persona que substitueixi l'antiga secretària general i, quan la tinguem, la incorporarem. Encara no la tenim perquè tot just dimarts ens van lliurar la carta de renúncia".

En les darreres setmanes diferents lletrats han qüestionat les maneres de fer de la justícia andorrana en els casos BPA i operació Cautxú. Sobre una possible crisi de l'estament judicial, tant el president Casadevall com el ministre Rossell han coincidit en afirmar que "no es pot catalogar com a crisi el que s'està vivint". Segons Rossell, "a Andorra hi ha separació de poders, el que sí que està clar que si el Govern es veu perjudicat en alguna cosa, és legítim que ho reclami com qualsevol altra persona jurídica o persona física".

D'una altra banda, Moreno i Santolària han jurat per tercera vegada el càrrec de magistrats i sumen d'aquesta manera divuit anys en el càrrec.

stats