Política 04/04/2024

Govern preveu 1.500 pisos de lloguer en tres anys amb el nou projecte de llei

L'executiu assenyala que la pressió demogràfica excessiva té un impacte directe en l’habitatge de lloguer

Joel Picón
2 min
Imatge de la roda de premsa

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha encetat la roda de premsa extraordinària per a l’explicació del projecte de llei per al creixement sostenible i el dret de l’habitatge. Conjuntament, amb els ministres: d’Economia, Treball i Habitatge Conxita Marsol, Jordi Torres, Turisme i Comerç i Justícia i Interior, Ester Molné.

El cap de Govern ha afirmat que aquestes mesures tenen com a objectiu apostar “de manera clara, decidida, valenta pel desenvolupament sostenible i aconseguir un creixement equilibrat que doni beneficis a llarg termini al conjunt del país”, va declarar Espot.

L'executiu assenyala que la pressió demogràfica excessiva té un impacte directe en l’habitatge de lloguer, i per això es busca un equilibri entre ambdós factors.

Del que es tracta és fer compatible dos objectius que podrien ser contradictoris, com és, d’una banda, augmentar el parc immobiliari de lloguer a preu assequible i, per un altre costat, també, perquè són dos reptes, controlar el desenvolupament turístic del nostre país

“Una de les palanques que tenim per fer-ho és recuperar del Parc immobiliari actualment existent, recuperar una part substancial i destinar-ho al lloguer assequible”, va precisar.

Un creixement més controlat i sostenible

L’objectiu del projecte és incrementar l’oferta de lloguer recuperant-los del parc immobiliari actualment existent (pisos buits i habitatges d’ús turístic), que equivaldria a 1.500 pisos en tres anys. D’aquesta manera Govern vol moderar el creixement urbanístic i turístic perquè sigui més sostenible i evitar més pressió demogràfica.

“Una de les mesures més importants que tractarem amb els ministres és el fet que una part dels apartaments turístics, una part dels allotjaments turístics, però també una part dels pisos buits passaran a través d’una sèrie de mesures coercitives formaran part del parc immobiliari de lloguer” va explicar Xavier Espot.

El cap de Govern ha demanat un esforç a tots els sectors i opina que l’interès general ha de prevaldre per sobre dels interessos personals, “Tothom haurà de fer una mica de sacrifici per intentar, doncs, garantir més i millors drets al conjunt de ciutadans del país”, va afegir.

stats