Política08/04/2019

L'A guanya un escó però esperava més

Gallardo avança que, a partir d'ara, "es destaparan moltes aliances" ja pactades sense la transparència amb què ho ha fet d'Acord

C. G.

Andorra la VellaContents però no del tot contents. Satisfets per haver crescut, però decepcionats per no haver-ho fet més. Aquestes eren les sensacions que es respiraven a la seu de Liberals d'Andorra durant el recompte de vots d'aquestes eleccions del 7A. Globalment s'ha endut quatre escons, dos de la circumscripció nacional i dos de les territorials, Andorra la Vella (Sílvia Ferrer) i Escaldes-Engordany (Marc Magallón), de manera que en guanyen un respecte a la composició al Consell General aquesta legislatura. "Sempre vols més i esperes fer un millor resultat del que acabes tenint", ha manifestat el número 1 de la llista, Jordi Gallardo.

Amb tot, i en línies generals, Gallardo ha assegurat que el resultat "ens satisfà" perquè implica un "creixement com a projecte polític", els consolida com la tercera força política del país i avalua de manera positiva, al seu parer, la proposta liberal iniciada fa un any i mig després que marxessin alguns dels seus consellers. "Més de 2.200 vots a la llista nacional és un suport prou important per no desmerèixe'l", ha destacat Gallardo. En percentatge, han tingut el 12,48% dels vots, el que suposa dos consellers: Gallardo i el número 2, Ferran Costa.

Cargando
No hay anuncios

A partir d'aquí, L'A vol fer una "oposició constructiva" en un parlament "fraccionat", on ja no hi ha majoria absoluta, i on s'obre un escenari de pactes difícil de preveure. Segons l'opinió de Gallardo, "es destaparan moltes aliances que, a diferència de d'Acord, s'havien pactat amb anterioritat a la campanya" i sense transparència cap a l'elector.

En aquest sentit, i fent referència a d'Acord, ha celebrat "l'èxit" per la victòria a les dues parròquies més poblades del país, i ha lamentat la derrota ajustada a Ordino i Encamp. Ha exposat que analitzaran les derrotes ja que cadascuna "té la seva casuística", tot i defensar que tots els candidats estaven "preparadíssims" per entrar al Consell General.

Cargando
No hay anuncios

Abraçada entre Gallardo i Ferrer

La nit electoral s'ha viscut amb molts nervis, amb moltes actualitzacions constants de telèfons mòbils i ordinadors, que anaven mostrant un salt de posicions a les parròquies d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp. Ara DA, ara d'Acord, ara DA, ara d'Acord. Caterina Juan, candidata a Encamp i la creu de la jornada, anava d'una banda a l'altra per mirar de calmar-se. La cara han estat Sílvia Ferrer i Marc Magallón, que han arribat quan ja se sabien els resultats entre aplaudiments i càntics. Poc després han aparegut Gallardo i Costa, que estaven seguint els resultats en un altra sala de l'hotel Roc Blanc.

Cargando
No hay anuncios

Especialment emotives han estat les abraçades entre Gallardo i Ferrer, i entre aquesta i Maria Bringué, la candidata més gran d'aquestes eleccions, amb 83 anys.

També s'ha viscut d'una manera especial l'aplaudiment a la candidata de la Massana, Judith Pallarés, que no ha pogut tombar la proposta de Ciutadans Compromesos.