Política 08/04/2019

L'A guanya un escó però esperava més

Gallardo avança que, a partir d'ara, "es destaparan moltes aliances" ja pactades sense la transparència amb què ho ha fet d'Acord

C. G.
2 min
El candidat liberal, Jordi Gallardo, anima a Judith Pallarès, candidata a la Massana. / C. G.

Andorra la VellaContents però no del tot contents. Satisfets per haver crescut, però decepcionats per no haver-ho fet més. Aquestes eren les sensacions que es respiraven a la seu de Liberals d'Andorra durant el recompte de vots d'aquestes eleccions del 7A. Globalment s'ha endut quatre escons, dos de la circumscripció nacional i dos de les territorials, Andorra la Vella (Sílvia Ferrer) i Escaldes-Engordany (Marc Magallón), de manera que en guanyen un respecte a la composició al Consell General aquesta legislatura. "Sempre vols més i esperes fer un millor resultat del que acabes tenint", ha manifestat el número 1 de la llista, Jordi Gallardo.

Amb tot, i en línies generals, Gallardo ha assegurat que el resultat "ens satisfà" perquè implica un "creixement com a projecte polític", els consolida com la tercera força política del país i avalua de manera positiva, al seu parer, la proposta liberal iniciada fa un any i mig després que marxessin alguns dels seus consellers. "Més de 2.200 vots a la llista nacional és un suport prou important per no desmerèixe'l", ha destacat Gallardo. En percentatge, han tingut el 12,48% dels vots, el que suposa dos consellers: Gallardo i el número 2, Ferran Costa.

A partir d'aquí, L'A vol fer una "oposició constructiva" en un parlament "fraccionat", on ja no hi ha majoria absoluta, i on s'obre un escenari de pactes difícil de preveure. Segons l'opinió de Gallardo, "es destaparan moltes aliances que, a diferència de d'Acord, s'havien pactat amb anterioritat a la campanya" i sense transparència cap a l'elector.

En aquest sentit, i fent referència a d'Acord, ha celebrat "l'èxit" per la victòria a les dues parròquies més poblades del país, i ha lamentat la derrota ajustada a Ordino i Encamp. Ha exposat que analitzaran les derrotes ja que cadascuna "té la seva casuística", tot i defensar que tots els candidats estaven "preparadíssims" per entrar al Consell General.

Abraçada entre Gallardo i Ferrer

La nit electoral s'ha viscut amb molts nervis, amb moltes actualitzacions constants de telèfons mòbils i ordinadors, que anaven mostrant un salt de posicions a les parròquies d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp. Ara DA, ara d'Acord, ara DA, ara d'Acord. Caterina Juan, candidata a Encamp i la creu de la jornada, anava d'una banda a l'altra per mirar de calmar-se. La cara han estat Sílvia Ferrer i Marc Magallón, que han arribat quan ja se sabien els resultats entre aplaudiments i càntics. Poc després han aparegut Gallardo i Costa, que estaven seguint els resultats en un altra sala de l'hotel Roc Blanc.

Especialment emotives han estat les abraçades entre Gallardo i Ferrer, i entre aquesta i Maria Bringué, la candidata més gran d'aquestes eleccions, amb 83 anys.

També s'ha viscut d'una manera especial l'aplaudiment a la candidata de la Massana, Judith Pallarés, que no ha pogut tombar la proposta de Ciutadans Compromesos.

stats