Política 21/04/2021

Guatemala demana col·laboració a Andorra per potenciar el sector turístic

Espot i Giammattei celebren una trobada bilateral en el marc de la Cimera Iberoamericana

ANA
1 min
El cap de Govern, XaviEl cap de Govern, Xavier Espot, i el president de Guatemala, Alejandro Giammattei, durant la trobada bilateral.er Espot, i el president de Guatemala, Alejandro Giammattei, durant la trobada bilateral.

SoldeuEl cap de Govern, Xavier Espot, ha mantingut aquest dimecres al matí una reunió bilateral a Soldeu amb el president de Guatemala, Alejandro Giammattei, en el marc de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern que acull aquesta setmana el Principat d'Andorra.

Durant la reunió, Espot i Giammattei han compartit les dades relacionades amb la pandèmia de SARS-CoV-2 i l'afectació, sanitària i econòmica, que ha tingut per ambdós països.

D'altra banda, Giammattei ha explicat que ja coneixia el Principat i que volen fixar- se en Andorra a l'hora de potenciar el sector turístic del seu país. En aquest sentit, han demanat per transmetre el coneixement andorrà en aquest sector, especialment amb la voluntat de reconvertir-lo.

Espot ha encapçalat la delegació andorrana, que també ha comptat amb l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i membres del gabinet del cap de Govern i diplomàtics. Per part de la delegació de Guatemala, acompanyaven Giammattei el ministre d'Afers Exteriors, Pedro Brolo i l'ambaixadora de Guatemala a Andorra, Mónica Bolaños.

La XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern se celebra a Andorra entre el 19 i el 21 d'abril. L'acte central, la Reunió Plenària de caps d'Estat i de Govern, amb presència física o virtual dels 22 països que conformen la Comunitat Iberoamericana i una de les que té més representants d'alt nivell tindrà lloc aquest dimecres a la tarda, a Soldeu.

stats