Política 04/04/2019

L'A donarà incentius fiscals als propietaris que acceptin llogaters amb animals de companyia

Gallardo defensa un registre d'amos de mascotes per controlar els comportaments incívics

C. G.
2 min
El candidat liberal, Jordi Gallardo, durant la visita a la gossera i gatera nacionals. / C. G.

Sant Julià de LòriaLiberals d'Andorra ha canviat aquest penúltim dia de campanya electoral les persones pels animals, més concretament pels gossos i gats que hi ha a la gossera i gatera nacionals a Sant Julià de Lòria. Els número 1 i 2 de la llista, Jordi Gallardo i Ferran Costa, han visitat les instal·lacions, han compartit moments amb els gats i gossos i han rebut informació sobre les condicions en què viuen, per part del personal que hi treballa. Durant aquesta visita, Gallardo ha recordat que prop del 40% de la població té animals de companyia a casa, una xifra prou important per dedicar-hi esforços. Per exemple, ha anunciat que donaran incentius fiscals als propietaris d'habitatges que permetin que els seus llogaters tinguin animals de companyia.

Gallardo ha exposat que sovint aquest propietaris tenen por de les molèsties que puguin ocasionar les mascotes i els possibles desperfectes que puguin causar. Donant-los un incentiu econòmic serà més fàcil que puguin "fer aquest pas", ha defensat. També seria una manera de fer aflorar pisos que estan buits i que es podrien destinar al lloguer.

D'altra banda, el programa de L'A també planteja una llei que reconegui els drets dels animals de companyia com a éssers vius, així com crear un registre de propietaris d'amos de mascotes. Aquest registre serviria per "vetllar per la seguretat dels animals" i controlar els "comportaments incívics" dels propietaris, ha defensat.

Pel que fa a les instal·lacions de la gossera i gatera nacionals, les ha definit com "correctes", però considera que es poden millorar. Ha anunciat una partida pressupostària per fer més agradable l'estada dels animals, per exemple, fent nous circuits i cobrint les gàbies. També ha defensat dur a terme més campanyes de conscienciació per "evitar la compra impulsiva d'animals". Ha recordat que tenir una mascota és "una gran responsabilitat".

stats