Política 15/02/2019

La innovació en l'administració, una prioritat per a Velázquez

El conferenciant ha recalcat que, per guanyar-se la confiança dels ciutadans, la política pública ha de ser més integradora i transparent

B. N
1 min
El secretari d'Estat de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Antoni Rodríguez, presenta el conferenciant, el secretari general del CLAD, Francisco Velázquez. / B. N.

Andorra la Vella"La innovació és un instrument de futur en el canvi organitzatiu de les nostres administracions públiques", ha afirmat el secretari general del Centre Llatinoamericà d'Administració per al Desenvolupament (CLAD), Francisco Velázquez en el marc de la conferència 'Hacia una administración pública innovadora' que s'ha fet aquest divendres al Govern. Segons Velázquez, la innovació en l'administració pública (social, tecnològica, dels serveis...), més que cap altra, és susceptible de ser abordada en col·laboració i cooperació. El conferenciant també s'ha referit al fet que els governs han d'entendre que per guanyar la confiança dels ciutadans, la política pública ha de ser més integradora, més transparent, més receptiva i més eficient, però per aconseguir-ho s'ha d'enfortir l'ocupació pública, seleccionar per mèrit i capacitat, ampliar l'àmbit meritocràtic en l'elecció de responsables de les polítiques públiques, aconseguint la col·laboració entre polítics, alts directius i empleats públics. A més, s'ha d'aconseguir el respecte per les decisions professionals, emfatitzar la transparència de les decisions, concertar legalitat i eficàcia i obtenir resultats que millorin el servei als ciutadans. Dijous, la ministra de Funció Pública i Reforma Administrativa, Eva Descarrega, va mantenir una reunió amb Velázquez al qual li va fer saber la voluntat perquè el Principat passi a formar part del CLAD i del seu consell.

stats