Política 27/08/2019

Gallardo surt en defensa de Chato

El ministre a·lega que la llei no veta als funcionaris tenir remuneracions d'altres feines

Carles Alonso
2 min
Moment de les declaracions de Jordi Gallardo, ministre de la Presidència, Economia i Empresa. / C. A.

Andorra la VellaEl responsable de la cartera d'Economia del Govern ha sortit al pas de la informació que indicava que Salustià Chato, actual secretari d'Estat del departament d'Economia del Govern i persona de confiança del ministre Gallardo hauria deixat de cotitzar pagaments rebuts per part de la FAF.

El ministre Gallardo va explicar que "en primer de joc cal tenir prudència a l'investigació que està en curs però vull deixar clar que Salustià Chato és una persona de la meva confiança i en el dia d'avui encara la té". Gallardo va argumentar la seva confiança amb Chato explicant que "és una persona que té una trajectòria immaculada de l'administració que l'avala, ha tingut càrrecs de responsabilitat en diferents governs i quan jo agafo la cartera d'Economia penso en ell al ser la persona idònia per ocupar la secretaria d'estat".

Gallardo ha informat que "un cop s'ha assabentat de la informació que ha sortit pública, Chato ha posat el seu càrrec a la meva disposició, i vull dir que això l'honora". El ministre de Presidència, Economia i Empresa no ha pogut entrar a valorar la situació publicada i ha comentat que "no tinc prous elements per valorar més dels que han sortit als mitjans de comunicació, però sí que els hi puc dir que continua essent el secretari d'Estat i que té la meva confiança". Malgrat la seva rotunda afirmació Gallardo ha afegit que "si apareixen més elements, el Govern haurà de fer la valoració que s'escaigui".

Sobre els pagaments que ha rebut Chato i que no ha cotitzat, el ministre Gallardo ha explicat que "fa 22 anys que ha estat en el teixit esportiu del país per tant no era un secret. Ell ha tingut implicació com a àrbitre, formadors d'àrbitres i delegat, ell com a funcionari ha estat en diferents governs i cap ha dit res".

La informació apareguda aquest dimarts ha generat molt d'enrenou en haver-hi una llei que indica que els funcionaris públics no poder rebre retribucions econòmiques de tercers. En aquest sentit titular de la cartera d'economia explica que "l'obligació de tributar aquestes retribucions no hi és, ja que hi ha un reglament que l'eximeix d'això".

Un cop vist l'alarma generada per la informació, el ministre Gallardo ha volgut tranquil·litzar a aquelles persones que com Chato, són funcionaris públics i col·laboren en el teixit associatiu andorrà al dir que "voldria tranquil·litzar a aquelles persones que de manera decidida col·laboren en l'àmbit esportiu i cultural i que formen part de l'administració, ja que el Govern intentarà analitzar si hi ha un buit o un defecte de forma que si caldria plantejar de manera clara i nítida com es poden compatibilitzar aquestes activitats, ja que la llei de la funció pública ho permet".

El ministre no tanca la porta a fer una valoració extensa d'aquesta circumstància i indica que "si cal valorar de manera extensa el que passa es farà però ara com ara en Salustià Chato feia una activitat publica i notòria que no la feia d'amagat de ningú i a més rebia unes retribucions amateurs de l'ordre de 3.000 euros l'any".

"No cal generar una alarma per aquest fet, i cal recordar que si el Govern ha de regularitzar més clarament aquestes activitats ho farem, ja que de diferent manera estaríem fent un mal favor tant a l'esport com a altres sectors del país" finalitzava dient Gallardo.

stats