Política 07/02/2019

Jordi i Sánchez, el tàndem de PS-L'A a Sant Julià

Ell és un conegut empresari i ella la coordinadora socialdemòcrata a la parròquia

Joan Ramon Baiges
2 min
El conseller del PS Pere López saluda el president del grup mixt Josep Pintat. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaTot apunta que Sant Julià serà una de les parròquies amb més llistes territorials. UL (terceravia) per descomptat, DA hi està treballant perquè Xavier Espot vol tenir candidatures a les set parròquies, i no és cap secret que Paqui Barbero i Meritxell Teruel tenen una relació tensa amb el cònsol i no tenen intenció de repetir Laurèdia en Comú, mentre que Joan Gómez (també demòcrata i actual conseller de Finances i Administració de la corporació) es mostra més procliu a repetir l'experiència amb Laurèdia.

Qui té enllestida la llista és la coalició PS-Liberals. Segons ha pogut saber l'ARA Andorra, la candidatura estarà formada per Gil Jordi Tomàs, empresari (papereria Carlín) i cunyat de l'ex-secretari d'organització d'L'A, Amadeu Rossell. El pare de Gil Jordi (Tomàs Jordi) havia estat políticament proper al PS i havia estat conseller general durant el procés constituent amb Miquel Aleix i Ramon Canut. La seva companya de llista serà l'actual coordinadora de PS de Sant Julià, Mari Carmen Sánchez.

Per part d'UL es dona per segura la participació dels actuals consellers Josep Majoral i Carine Montaner defensant les sigles de la tercervia, que compta amb Carles Naudi i Joan Carles Camp per defensar la Massana. I el ministre de Salut, Carles Álvarez, és el millor posicionat per a les sigles de DA. Què faran els independents de Laurèdia en Comú i els progressistes és una altra de les incògnites.

Mentre, a Ordino està agafant força un moviment que s'autoproclama com a independent, encara que en realitat la majoria són liberals decebuts pel suport que un dels barons tradicionals ha expressat públicament cap el candidat de DA, Xavier Espot. Dimarts a la nit van celebrar una reunió per parlar sobre la futura candidatura, que agafa forma.

stats