Política 20/11/2019

Jover respon al Sipaag que "la data entra en segon pla" en la reforma de la funció pública

El portaveu de l'executiu diu que el més important és que hi hagi un bon acord

M. F. / M. P.
2 min
El ministre portaveu, Eric Jover, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) demanava dimarts a través d’un comunicat “compromisos concrets” al ministeri de la Funció Pública en relació als canvis a la Llei de la funció pública i que, en tot cas, aquestes acords s’adoptin abans de les eleccions comunals perquè els electors puguin disposar d’aquesta informació. El ministre portaveu, Eric Jover, ha incidit en què el que cal és que es faci “una bona feina” i que, per tant “la data entra en segon pla”.

Jover ha remarcat que la voluntat de les dues parts és la d’arribar a acords i que és necessari continuar la feina sense calendaris marcats. “Faríem un flac favor si identifiquem una data”, ha remarcat Jover, incidint que el més important és que es faci una feina positiva.

D’altra banda, i qüestionat sobre la proposició de llei qualificada de transparència i accés a la informació pública que han presentat aquesta setmana els grups parlamentaris demòcrata, liberal i de Ciutadans Compromesos, i el fet que estableix que siguin diversos els càrrecs públics que estaran obligats a fer una declaració de béns en accedir als seus càrrecs, Jover ha manifestat que és “una exigència per part de la societat avançar cap a una major transparència”. Quant al fet de si han de ser públiques o no aquestes declaracions, Jover ha manifestat que cal tenir en compte la mesura del país i que el que és més important és que “no hi hagi un enriquiment il·lícit associat a l’activitat pública” i que hi hagi les dades necessàries perquè es pugui verificar aquest extrem. De fet, ha remarcat que aquest és “un objectiu principal” que no cal oblidar.

A l’últim, i qüestionat sobre el fet que el fiscal general s’hagués reunit, segons sembla fora dels canals habituals, amb membres del grup parlamentari demòcrata en relació als canvis a la llei del blanqueig, Jover ha manifestat que cal comprendre "bé la feina dels parlamentaris" que per poder "entendre l’impacte" d’una determinada legislació i “les possibles millores” que s’hi poden fer sempre es reuneixen amb els actors implicats. Per tant, ha emfasitzat que cal que estiguin “a l’escolta” i quant a la forma en què es duen a terme aquests contactes ha incidit en què poden ser “de moltes maneres”.

stats