Política 26/06/2019

La justícia admet a tràmit la demanda de l'excònsol Alís contra Saetde i el comú d'Encamp

És la segona vegada que hi acudeix, junt amb Roc Rossell, per la mateixa problemàtica

Agència Ana
2 min
L'excònsol Miquel Alís, en una imatge d'arxiu. / ANA

Andorra la VellaEl Tribunal de Batlles ha admès a tràmit la demanda presentada per l'excònsol Miquel Alís, juntament amb l'exconseller general Roc Rossell, contra el conveni d'inversions que van signar el mes d'octubre el comú d'Encamp, Saetde i el Funicamp als terrenys de Concòrdia. Així ho publica aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra, per tal que les persones que tinguin interès directe es puguin presentar com a adherents.

Alís i Rossell van presentar un recurs el 8 d'octubre, que el comú encampadà va desestimar per via de silenci administratiu, motiu pel qual els dos polítics han recorregut a la justícia. Demanen que s'ajorni el conveni.

De fet, és la segona vegada que acudeixen a la justícia, ja que el 2016 van presentar recurs contra l'acord inicial d'intencions signat aquell mateix any. Però la Batllia va refusar-ho per manca de legitimació activa, ja que considerava que els demandants no tenien un interès legítim en l'objecte del procés.

El conveni d'inversions el van signar el cònsol major encampadà Jordi Torres, el membre del consell d'administració de Saetde Andreu Riba, i el membre del consell d'administració del Funicamp Jordi Rogel, amb la presència de l'accionista majoritari de Saetde Joan Viladomat. Estableix la cessió de terrenys per part del comú durant cinc anys per construir l'allargament del telecadira a la zona del Pla de les Pedres, que forma part dels antics terrenys de Concòrdia, fins a Bordes d'Envalira, i la instal·lació d'un teleesquí.

El conveni també preveu les inversions que Saetde ha de fer al Funicamp: el comú cedeix sense cap cost el vestíbul de l'edifici per fer les obres que facilitaran l'accés i l'acollida dels visitants i, per la seva part, la societat comprarà una desena de cabines, que permetran augmentar el nombre de viatges del giny en un 20%.

stats