Política 14/06/2021

L'equip comunal d'Escaldes es desmarca de la possible fractura del PS

El cònsol menor i el conseller de Vida Cultural asseguren que a la corporació no hi ha cap "ruptura" i atribueixen la problemàtica a una qüestió interna del partit

ANA
2 min
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili.

Escaldes-EngordanyL'absència de Rosa Gili al divuitè Congrés del PS, que aquest dissabte es va celebrar a Escaldes-Engordany, ha posat de manifest una possible fractura entre l'equip comunal escaldenc i la formació socialdemòcrata. Tot i això, des de la corporació han assegurat aquest dilluns que "el que està clar és que dins de l'equip comunal no hi ha cap ruptura" i, en tot cas, "és una cosa interna del PS i un tema que l'hauran de resoldre ells si és que realment hi ha algun problema".

El conseller de Vida Cultural del comú, Valentí Closa, que no forma part del partit, ha reconegut que "en tot col·lectiu humà sempre hi poden haver diferències", però "en nosaltres no ha canviat ni la il·lusió ni els motius pels quals vam acabar esdevenint membres del comú".

D'aquesta manera, sense voler confirmar els motius pels quals ha sorgit aquesta problemàtica, Closa ha manifestat que "el nostre compromís amb la gent del carrer i la parròquia és inalterable", tot i que "si hi ha diferents maneres d'enfocar algunes coses és inevitable perquè som humans i tenim visions diferents, però això no canviarà res del nostre tarannà i la manera de fer al comú". Malgrat les manifestacions, el conseller ha assegurat que se li va fer l'oferiment d'entrar a formar part de la nova executiva del partit, "però en aquests moments, per molts motius, no puc estar-hi".

En la mateixa línia han anat les declaracions del cònsol menor, Joaquim Dolsa, qui ha recordat que l'equip comunal està integrat per nou persones, però només dues formen part del PS ja que les set restants són independents. "Per a mi el que és important dir és que ens vam presentar amb un grup on majoritàriament la gent que hi havia a la llista érem independents, i avui estem treballant tots com si no hagués passat res", ha dit, tot i que "ja veurem amb els dies vinents com evoluciona aquesta situació i si es confirma el que està sortint a la premsa".

Davant la possibilitat que Gili abandoni el Partit, Dolsa no ha volgut fer manifestacions, ja que és ella qui ha de donar explicacions si ho considera oportú. De fet, és probable que en les pròximes hores o dies la cònsol es manifesti al voltant d'aquesta qüestió.

Quant a l'entrada a l'executiva, Dolsa ha indicat que "en cap moment se m'ha proposat". Això s'explica perquè "saben que si hagués volgut entrar al PS fa anys que ja ho hauria fet", malgrat que "la meva postura progressista potser no s'assimila exactament a tot el que demana el programari del PS". Amb tot, el cònsol menor ha conclòs afirmant que "per part nostra, com a independents, el dia a dia continua igual".

stats