Política 26/10/2019

Liberals d'Andorra participa en el 40è congrès de l'ALDE

Els representants s'han reunit durant tres dies amb membres d'altres partits europeus

Ara Andorra
1 min
Representació andorrana al 40è congrés de l'ALDE. / L'A

Andorra la VellaEl secretari general de Liberals d'Andorra (L'A), Gerard Estrella, la ministra de Funció Pública, Judith Pallarès, i el president de la secció jove del partit, Toni Puig, han participat en el 40è congrés de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE), celebrat a Atenes aquesta setmana. Tres dies on els representants del partit andorrà han establert trobades i reunions amb delegacions d'altres països, així com eurodiputats, comissaris europeus o el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel.

Pallarès s'ha trobat amb el president del grup parlamentari Renew Europe al Parlament Europeu, Dacian Ciolos, per tal d'aconseguir el suport del tercer grup amb més representants de l'Europarlament en les negociacions de l'Acord d'Associació. Els representants andorrans també s'han reunit amb altres partits, com el senador francès de l'UDI, Olivier Cadic, que fa uns anys va defensar un projecte per millorar les comunicacions entre Andorra i França amb l'objectiu d'enfortir vincles entre els dos països. A més, s'han reforçat els vincles entre la LYMEC (Joves Liberals Europeus) i Joves Liberals d'Andorra, que cada cop té un paper més rellevant en aquesta agrupació de les seccions joves dels partits liberals.

Renovació de càrrecs

El congrés ha clos amb l'elecció del nou Bureau de l'ALDE Party. L'holandès Han Van Baalen ha estat reelegit com a president i liderarà un equip format pel búlgar Ilhan Kyuchyuk, l'holandesa Annelou Van Egmond, l'alemany Alexander Graf Lambsdorff, l'ongarès Daniel Berg, l'anglesa Sal Brinton i l'irlandès Timmy Dooly. Ocparan les sis vicepresidències de la nova executiva dels liberals europeus.

stats