Política 26/11/2017

Els liberals d'Escaldes reclamen més seguretat a Vivand per evitar atacs terroristes

El comitè parroquial demana que s'instal·lin els elements de barrera al més aviat possible

Ara Andorra
1 min
Una celebració del Dia Vivand. / M.B. (ANA)

Andorra la VellaEl comitè parroquial de Liberals d’Andorra (Ld’A) d’Escaldes-Engordany clama perquè s'instal·lin "sense més dilacions" els elements que facin de barrera als vehicles perquè no puguin accedir a Vivand i evitar atacs terroristes. En una nota de premsa difosa aquest diumenge, els polítics manifesten "el seu neguit davant la passivitat del comú d’Escaldes-Engordany per instal·lar elements provisionals de seguretat a l’avinguda Carlemany, siguin pilones o siguin altres elements com arbres en grans testos, que dificultin o dissuadeixin possibles atacs terroristes a la zona per als vianants de Vivand". Els liberals argumenten que "aquesta part de l’avinguda Carlemany, per motius orogràfics, fa baixada i és totalment recta, i per l’elevada concentració de públic és considerada altament sensible per rebre atacs terroristes que es puguin desenvolupar amb vehicles a gran velocitat".

La secció parroquial ha volgut recordar que "després dels tristos atemptats de Barcelona, es van produir reunions entre el cap de Govern i els cònsols d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany per tal d’adequar la remodelació de les avingudes Carlemany i Meritxell amb elements de seguretat per evitar aquest tipus d’atacs". Tot i que els liberals escaldencs afirmen que tenen constància que l’empresa adjudicatària de les obres de remodelació està treballant per instal·lar les proteccions, insisteixen que s'han de posar "elements provisionals fins a incorporar els definitius, previstos en la futura remodelació de les avingudes Carlemany i Meritxell.

A més, els liberals estan convençuts "que la instal·lació de mesures provisionals de protecció dels vianants és totalment compatible amb la coordinació amb les tasques dels serveis d’emergències, ja que Escaldes-Engordany disposa de carrers perpendiculars a la zona de Vivand".

stats