Política 03/09/2019

Liberals defensa que Chato no ha comès cap irregularitat

L'executiva ha analitzat les baixes de militants "amb la informació que els interessats han fet arribar als mitjans de comunicació"

Ara Andorra
1 min
L'executiva liberal, aquest diumenge a la tarda. / LIBERALS

Andorra la VellaLiberals ho té clar. Salustià Chato, tot i que va posar el seu càrrec a disposició del ministre Jordi Gallardo quan es va saber que no havia declarat les remuneracions rebudes com a àrbitre, no ha caigut en cap tipus d'irregularitat, contradint d'aquesta manera les paraules del mateix cap de Govern, Xavier Espot, que manté que Chato ha comès una sanció administrativa al no haver declarat l'IRPF per la seva activitat com a àrbitre mentre ocupava un lloc a temps complet a l'administració pública.

El Comitè Executiu Nacional de Liberals d’Andorra s’ha reunit aquest dimarts al vespre amb dos temes importants sobre la taula. D’una banda, la baixa d’afiliats de la formació, entre els quals membres de l’anterior comitè com Valentí Martí o Amadeu Rossell, que l’actual executiva ha atribuït “exclusivament a desacords electorals”, un cop s’ha tingut tota la informació "que els interessats han fet arribar a diferents mitjans de comunicació".

D’altra banda, la polèmica sorgida entorn de Salustià Chato, secretari d’Estat d’Economia, ha estat l’altra tema tractat durant la reunió d’aquest vespre. El mateix Chato ha explicat als membres de l’executiva tot el referent a les retribucions rebudes per part de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) al llarg dels darrers anys. En aquest sentit, el Comitè Executiu Nacional considera que “l’actuació de Chato s’ajusta plenament a la legalitat vigent i que no ha comès cap tipus d’infracció”.

stats