Política 30/08/2019

Liberals emmarca les baixes en els "moviments normals" d'un partit

Estrella atribueix la marxa dels tres afiliats a una "decisió personal"

M. F.
2 min
El secretari general de Liberals d'Andorra, Gerard Estrella, durant la roda de premsa. / M. F.

Andorra la VellaLes baixes d'Amadeu Rossell, Valentí Martí i Manel Montes de Liberals d'Andorra (L'A) és vista com una "decisió personal" i s'emmarca en els "moviments normals" d'un partit, on es donen altes i baixes. Així ho ha justificat el secretari general d'L'A, Gerard Estrella, que no ha volgut entrar al detall dels arguments donats, especialment per Rossell, al·legant que l'executiva es reunirà dimarts vinent i analitzarà no només aquestes tres baixes sinó també les altes, ja que ha defensat que durant l'estiu han registrat quatre persones que es volen afiliar al partit.

En aquest sentit, Estrella ha destacat que "estan oberts" a rebre els suggeriments que els afiliats els puguin fer arribar i que, per aquest motiu, avaluaran els arguments de les tres persones que marxen del partit, i ha afegit que després es "prendran les decisions oportunes al respecte". Així, i tot i que ha incidit en aquestes qüestions personals per justificar les baixes, també ha destacat que caldrà analitzar si arran de les reflexions que es puguin derivar d'aquestes manifestacions dels fins ara afiliats se'n deriven accions. "Sempre és bo i intel·ligent fer canvis", ha manifestat, tot i assenyalar l'estranyesa que es donin tres baixes de cop i a pocs mesos que s'hagi escollit la nova executiva.

Estrella ha negat que s'estigui produint cap "trencadissa" i no ha volgut avançar-se a si se'n poden derivar altres baixes. Ha remarcat que "respecta" les decisions preses per les tres persones que marxen de la formació, i tot i que s'han donat justament quan han transcendit els pagaments rebuts per Salustià Chato des de la Federació Andorrana de Futbol i la defensa que n'ha fet, especialment, Jordi Gallardo, ministre de Presidència i també president de Liberals d'Andorra, Estrella no ho ha volgut vincular com tampoc s'ha pronunciat sobre l'afer en si. Tampoc ha volgut entrar, a preguntes dels periodistes, a valorar si dins el partit hi ha descontentament pel pacte per formar govern i s'ha limitat a defensar que "el que s'ha prioritzat és l'estabilitat i mirar pel país i no tant per les persones". També ha manifestat que caldrà veure què faran les persones que marxen, referint-se, sense dir-ho explícitament, als moviments polítics que puguin prendre.

stats