Política 01/04/2019

Liberals defensa que es mantingui el monopoli d'Andorra Telecom

Gallardo promet més transparència amb les inversions de la companyia i lamenta que no hi hagi hagut dimissions per part dels responsables del "malbaratament" dels seus recursos

C. G.
2 min
El candidat a cap de Govern de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, durant la trobada amb treballadors d'Andorra Telecom. / C. G.

Andorra la VellaLa segona i darrera setmana de campanya electoral d'aquestes eleccions del 7 d'abril ha portat a Liberals d'Andorra fins a l'edifici Nexus d'Andorra Telecom, per explicar les seves propostes polítiques als treballadors de la companyia. El candidat a cap de Govern d'L'A, Jordi Gallardo, ha manifestat en acabar la trobada que treballaran perquè el monopoli d'Andorra Telecom com a companyia de telecomunicacions nacional es mantingui, pel que representa per a l'economia del país i des del punt de vista tecnològic. "Obrir el mercat pot portar a perdre competitivitat", ha opinat.

Per a aquest motiu, el seu posicionament dins les negociacions amb la Unió Europea per a l'acord d'associació és que aquest tema sigui una línia vermella i l'obertura del sector "quedi al marge de les llibertats que s'estan negociant".

Gallardo també ha exposat als treballadors que no comparteixen la manera de fer quadrar els números de l'estat duta a terme pel govern de DA, agafant els beneficis de la companyia, perquè resta oportunitats a Andorra Telecom per poder diversificar-se. Així mateix, ha exposat que si assumeixen el govern aportaran més transparència en totes les inversions que es fan dins d'Andorra Telecom i a tota l'administració pública. "Tot el que suposi un euro de despesa per a l'estat s'ha d'aplicar amb criteris de transparència", ha manifestat el liberal.

Gallardo ha lamentat que no s'hagin explicat suficientment els grans projectes estratègics d'inversió, entre ells The Cloud, que han suposat un "malbaratament" dels recursos. I a més, ha afegit, sense que s'hagin depurat "responsabilitats polítiques". Segons L'A, durant la darrera legislatura s'han donat "exemples innombrables" d'aquesta mala gestió dels diners públics que haurien d'haver comportat "la dimissió" dels seus responsables i dels que lideren els ministeris afectats.

En aquest sentit, ha recordat que al seu programa porten un projecte de llei de bon govern i de responsabilitat política. "Ja n'hi ha prou que no es depurin responsabilitats", ha criticat.

"La millor enquesta és la de la nit electoral"

En un altre ordre de coses, i preguntat per l'enquesta d'intenció de vot que ha publicat un mitjà català digital, ha volgut treure importància a la possibilitat que DA pugui perdre la majoria si L'A i el Partit Socialdemòcrata s'ajunten. "Les enquestes s'han de tenir en compte, però la millor enquesta possible és la de la nit electoral, quan la ciutadania situarà a cada partit polític allà on vulgui", ha valorat.

stats