Política 06/09/2019

Liberals no entén la polèmica amb Minoves ja que no és una proposta ferma

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, reconeix que "és indiscutible que les seves credencials professionals entren dintre d'un dels possibles noms que van estar a sobre de la taula"

Carles Alonso
2 min
Moment de la compareixença de Ferran Costa davant dels mitjans de comunicació. / C. A.

Andorra la VellaEl president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha volgut sortir a desmentir les informacions que han indicat una possible proposta del seu partit perquè Juli Minoves ocupés el càrrec d'ambaixador d'Andorra a la missió permanent de les Nacions Unides. "No hi ha res tancat en referència a les persones que han d'ocupar les ambaixades", ha assegurat.

El cap del partit Liberal al Consell General ha indicat que "quan vam tancar les negociacions per la confecció del govern de coalició va haver-hi molts noms a sobre de la taula per moltes posicions i Liberals d'Andorra vam presentar els noms que pensàvem que s'adeqüen als perfils que es demanaven".

Sense voler entrar en polèmica, Costa sí que ha lloat el perfil professional de Juli Minoves. "És indiscutible que les credencials professionals de Minoves entren dintre d'un dels possibles noms que van estar a sobre de la taula", ha dit.

Preguntat sobre si han rebut alguna trucada per part de Demòcrates, per mostrar una possible discrepància amb la candidatura, el conseller Costa ha explicat que "no hem rebut cap trucada al respecte, perquè no hi ha res confirmat".

Sí que Costa ha fet un repàs de les accions més importants que ha portat a terme Minoves, en les legislatures liberals on cal recordar que va ocupar la cartera ministerial de turisme i desenvolupament econòmic, entre altres. Costa ha explicat que "crec que no hi ha al país una persona amb més contactes internacionals que Minoves, ja que ha estat quatre anys el president de la Internacional Liberal, per tant, amb una xarxa de contactes arreu del món i, a més a més, amb un crèdit d'acció de govern important. Sense anar molt lluny, cal recordar que va ser ell qui va establir els convenis trilaterals amb França i Espanya, en el seu dia; ell va ser la persona que va capitanejar els acords del 2004 amb la UE tant de fiscalitat i estalvi com de cooperació; va establir els entorns de protecció; va fer el decret de la vall del Madriu, i el que va fer tornar el Tour de França al país". Costa ha acabat dient que "s'ha de posar tot en perspectiva i estem convençuts que no hi ha persona amb més contactes internacionals en aquests país que ell."

Tot i l'aferrissada defensa de l'exministre, Ferran Costa reconeixia que "Minoves és un dels noms que està a sobre de la taula, però ni de bon tros hi ha res tancat. L'evidència és que el dia d'avui ja tenim una ambaixadora a Nova York que és la senyora Elisenda Vives i així continua essent".

stats