Política 21/03/2019

Liberals proposa ajuts als joves perquè s'emancipin

Aposten per 400 euros durant un màxim de dos anys per pagar el lloguer i un préstec de 1.000 euros per a despeses de fiança i mobiliari

Ara Andorra
2 min
Jessica Gastó i Gllardo en la roda de premsa. / L'A

Andorra la VellaLiberals d’Andorra (L’A) es pren molt seriosament l’emancipació del jovent dedicant-li un punt específic del programa electoral. Entre les mesures que s’hi recullen destaquen un seguit d’accions dirigides a facilitar que els joves puguin emancipar-se un cop hagin trobat feina.

Es tracta del Programa d’impuls per a l’emancipació del jovent, que aquest dijous s’ha presentat a la premsa, dirigit a persones d’entre 22 i 30 anys que tinguin feina amb uns ingressos inferiors als 24.000 euros anuals i que busquin un pis de lloguer. En aquest cas, rebran un ajut de 400 euros durant un màxim de dos anys per pagar el lloguer i un préstec de 1.000 euros per a despeses de fiança i mobiliari.

Sobre aquestes mesures, Jessica Gastó, número 7 de la llista nacional, ha explicat que “avui dia, tenir feina no és garantia de poder emancipar-se i per aquest motiu hem creat un programa adreçat als joves nacionals i residents amb més de tres anys al país perquè puguin llogar un pis”. Per la seva banda, Jordi Gallardo, cap de llista liberal, ha subratllat que “el Programa d’impuls per a l’emancipació del jovent no suposarà una despesa major que la destinada a alguns dels projectes anunciats per DA que finalment no s’han dut a terme”.

Habitatge

Segons un comunicat, la problemàtica per accedir a l’habitatge s’ha tingut molt en compte a l’hora d’elaborar el programa electoral liberal que recull un seguit d’accions destinades a solucionar aquest problema i “garantir l’accés a un habitatge digne per a tothom”, ha recalcat Gallardo, candidat liberal a cap de Govern.

Entre aquestes mesures destaquen la creació d’un institut andorrà del sol per disposar de dades estadístiques fiables i donar seguretat jurídica a inquilins i llogaters; elaboració d’un cens dels habitatges buits; creació d’un registre de la propietat; construcció d’habitatges socials en concertació amb el sector privat i els comuns; i edificació d’habitatges de protecció per a les famílies, col·lectius i persones vulnerables.

També més garanties per als propietaris que incloguin el seu habitatge al parc de pisos socials, i bonificació per als propietaris de pisos de lloguer que acceptin inquilins amb animals de companyia.

stats