Política 25/04/2019

La liquidació pressupostària d'Ordino es retarda pels canvis a Secnoa

El comú ha hagut de valorar els actius de l'estació, fins ara comunals, "i no volíem que se'ns passés res", ha justificat la consellera de Finances

C. G.
1 min
La consellera de Finances, Maria del Mar Coma, durant el consell de Comú d'Ordino d'aquest dijous. / C. G. (ANA)

OrdinoMalgrat que la legislació dicta que els comptes d'un exercici s'han d'aprovar durant el primer trimestre de l'any posterior, el comú d'Ordino s'està retardant en la presentació del balanç pressupostari del 2018 a causa dels canvis en la concessió de Secnoa que es van donar ara farà gairebé un any. Tal com ha informat la consellera de Finances de la corporació, Maria del Marc Coma, s'ha hagut de fer una tasca de valoració dels actius de la societat, que fins ara formaven part de la comptabilitat del comú, i que passen a ser de Secnoa, des del juny dominada per Saetde i liderada per Joan Viladomat.

Es tracta d'una operació "important", ha exposat Coma, i "no volíem que se'ns passés res" tenint en compte que la concessió és per a 50 anys i que "no volíem que ningú ens digués que la feina no està ben feta". Aquests actius corresponen a tots els béns que té l'estació, incloses les infraestructures. En qualsevol cas, la consellera ha recordat que és una "operativa normal" que es fa sempre que hi ha una concessió.

L'explicació de Coma s'ha donat arran d'una pregunta formulada per l'oposició durant el consell de comú celebrat aquest djous, on no hi ha assistit el cònsol major, Josep Àngel Mortés. La consellera Eva Choy ha confiat que els comptes seran presentats a la propera sessió, a finals del mes de maig.

stats