Política 27/10/2019

La llista de Liberals a Sant Julià, encara una incògnita

La formació ja ha tancat acords o llistes a tot arreu menys a Canillo i la parròquia laurediana

M. F.
2 min
La llista que Liberals presentarà a Escaldes-Engordany, encapçalada per Higini Martínez-Illescas. / M. F.

Andorra la VellaLa voluntat de Liberals d’Andorra era fer llistes a totes les parròquies en coalició amb Demòcrates, tal com ha manifestat el secretari d’organització liberal, Guillem Forné. Finalment, aquesta coalició només ha estat possible a Encamp, Ordino, la Massana i Andorra la Vella i a hores d’ara encara queda pendent per saber si s’integraran a la llista demòcrata de Canillo i què passarà a Sant Julià de Lòria, on podrien anar, tal com ha comentat Forné, amb DA i Desperta Laurèdia en una plataforma conjunta.

La nit, per tant, es preveu llarga per acabar de tancar aquests possibles pactes tant a Canillo com a Sant Julià de Lòria. Cal destacar, també, i tal com ja es va anunciar, que a Escaldes-Engordany Liberals anirà finalment en solitari amb una candidatura amb membres d’SDP sota el nom d'Unió per Escaldes-Engordany. Així, Higini Martínez-Illescas anirà amb Jordi Moreno; Elisabeth Zoppetti (SDP); Marc Gonzàlez (SDP); Brigithe García; Carles Acosta, tots dos liberals; Noelia Dobarro (independent); Yolanda Torcuato i Marta López, totes dues liberals; Aída Bernal i Àngels Capdevila (independents totes dues) i Benjamí Tutrice, liberal. Com a suplents aniran Josep Mas i Andreu Cachafeiro. En aquesta parròquia, tal com ha lamentat Forné, no ha estat possible el pacte amb DA.

Pel que fa a Canillo, el secretari d'organització liberal ha manifestat que tot i que en un principi semblava que no hi hauria acord, finalment s’han de confirmar els noms dels liberals que hi podrien anar i considera que finalment les negociacions han demostrat que és “millor per a la parròquia una llista amb diferents sensibilitats” ja que pot “ajudar” en una parròquia més plural.

A la resta de parròquies, tal com s’havia anunciat, hi ha pactes amb Demòcrates i així, a Andorra la Vella, Gerard Estrella ocuparà el número 4 i Letícia Teixeira el vuit; A Ordino Eva Choy serà la segona amb Josep Àngel Mortés liderant la llista i amb Jessica Gastó com a segona suplent. A Encamp, la llista conjunta amb DA comptarà amb Eric Alguacil al número quatre; David Cruz al vuit; Natàlia Caelles amb deu i Toni Fenés com a segon suplent.

A la Massana, on s’ha aconseguit, segons Forné, un “pacte inèdit de tres partits”: Ciutadans Compromesos, DA i Liberals, el mateix Forné anirà de número set; Josep Fusté de dotze i Albert Areny com a segon suplent. Olga Molné i Eva Sansa seran al capdavant de la llista seguides de Jordi Areny; Josep Maria Garrallà; Sergi Gueimonde i Mireia Ramos; Francisca Guerrero en el vuit; Kevin Poulet en el nou; Marc Jové en el 10 i Josep Maria Agell en l'onze.

Els candidats de la llista de CC, DA i LIberals a la Massana. / CC

Forné ha destacat el fet que aquests acords incideixen en “la cultura del pacte” en la qual Andorra es troba immersa i que demostra “que les coses estan canviant” i que els polítics són capaços d’arribar a acords. També ha incidit que es donin acords entre els socis del Govern, en el qual, ha s'hi senten còmodes i s’està “treballant molt bé”. També ha conclòs per explicar que en unes parròquies hi hagi acord i en d’altres no, que cada lloc “és un món”.

stats