Política 30/09/2019

López, nomenat vicepresident del SOC a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa

El conseller socialdemòcrata ocuparà el càrrec fins a finals d'any i principis del 2020

Ara Andorra
2 min
El conseller general del PS, Pere López, al Consell d'Europa. / PS

Andorra la VellaEl president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha estat nomenat vicepresident del grup SOC, que integra els partits socialdemòcrates, verds i altres formacions d'esquerres, de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. Aquesta vicepresidència, segons ha transmès aquest dilluns el PS a través d'un comunicat, s'allargarà fins a finals d'enguany i principis del 2020.

El nomenament, que va tenir lloc durant la reunió que el grup SOC va mantenir aquest diumenge a la nit, és "tot un honor" i "entenem que pel nostre partit, i sobretot pel nostre país, és important ser presents a l'escena internacional, ser reconeguts i que se'ns ofereixi la possibilitat d'ocupar llocs de confiança i de participació en reunions de més nivell que es produeixen en una institució tant important històricament com és el Consell d'Europa", manifesta López, qui ha volgut expressar la satisfacció per aquest reconeixement internacional del PS.

En aquest sentit, el conseller general ha assenyalat que ocupar la vicepresidència del SOC permet participar en les reunions del bureau i, per tant, "fer aportacions directes", així com "participar en els debats de quines són les posicions que el grup pren davant els debats més importants que tenen lloc després, ja sigui en el treball de les comissions o de les assemblees parlamentàries".

López ha avançat que, entre d'altres, el grup va treballar en una moció de defensa de l'activitat parlamentària, iniciada pel partit laborista anglès i motivada per la decisió del primer ministre, Boris Johnson, de deixar sense activitat el parlament britànic. Aquesta moció s'espera que generi molt debat i "sembla difícil que els 'tories' del partit conservador puguin votar en contra", ha assenyalat.

D'altra banda, el bureau del grup socialdemòcrata també va tractar altres qüestions d'actualitat com les problemàtiques de les eleccions locals a Moscou i Istanbul, on la repressió i la polèmica decisió del president Erdogan no van evitar que l'alcalde socialista, no només repetís, sinó que també ampliés el seu triomf.

stats