Política 26/04/2022

López reclama un model més independent envers les persones amb discapacitat davant el Consell d'Europa

El president socialdemòcrata afirma que en l'actualitat és "paternalista, medicalitzat i assistencialista"

ARA Andorra
1 min
El president socialdemòcrata, Pere López, davant el Consell d'Europa.

Andorra la VellaEl president socialdemòcrata, Pere López, ha destacat aquest dimarts al Consell d'Europa la necessitat d'una transició del model destinat a les persones amb discapacitat, ja que l'actual és "paternalista, medicalitzat i assistencialista" mentre que hauria de ser un model més independent.

López ha explicat a la cambra que el model actual concentra bona part dels recursos públics i privats i que l'alternativa hauria de dotar més recursos per a professionals, com educadors socials, integradors i assistents personals, entre altres, per tal d'afavorir l'autonomia i la presa de decisions de les persones amb discapacitat.

El president socialdemòcrata ha exposat que pel que fa al projecte de llei de persona i família que està a tràmit parlamentari a Andorra, els socialdemòcrates han presentat una doble iniciativa perquè la discapacitat no sigui un motiu "per privar de llibertat a les persones". En aquest sentit, ha destacat que en cas d'aprovar-se l'esmena suposaria un canvi de paradigma, ja que els internaments passarien a ser voluntaris o d'urgència, en els casos més greus, sempre sota estricta supervisió judicial.

stats