Política 03/09/2019

Macron farà una visita llampec d'un sol dia

Només Georges Pompidou, malalt, no va poder fer la tradicional audiència al Principat

Ara Andorra
1 min
Trump i Macron a la roda de premsa conjunta que van fer ahir al final de la cimera del G-7, a Biarritz.

Andorra la VellaL'oficina del copríncep francès a Andorra ha confirmat a França Bleu Roussillon l'arribada del president Macron al Principat el divendres 13 de setembre. Arribarà com a cap d'Estat i ciutadà andorrà. Quan va ser elegit per l'Elisi, se li va lliurar un passaport andorrà amb la nacionalitat que conservarà fins al final del seu mandat.

Durant aquesta visita, per marcar la diferència amb la seva funció com a president, el copríncep no s'allotjarà a l'ambaixada de França, sinó en un hotel del Principat. L'objectiu principal de la visita és el contacte amb la població per marcar físicament els llaços que uneixen als andorrans i el seu copríncep. Emmanuel Macron ha de creuar el Principat per visitar les set parròquies.

El president també pronunciarà un discurs davant de la població a la capital, a la plaça del Poble d'Andorra la Vella, com en el passat gairebé tots els seus predecessors, començant pel general De Gaulle que va venir per la ruta des de Tolosa el 1967 i que en aquell moment va anunciar la construcció del túnel d'Envalira a la frontera amb França.

Aquesta és una regla no escrita: els presidents francesos sempre van a Andorra un cop durant el seu mandat. Només Georges Pompidou, malalt, no va poder venir. Principalment es tracten de visites formals, amb alguns moments de tensió, per exemple, quan en el seu discurs Nicolás Sarkozy havia qüestionat Andorra per ser paradís fiscal, segons informa el rotatiu francès.

stats