Política 16/12/2019

Majoral guanya, Cairat es consolida i Travesset s'enfonsa

Terceravia + Unió Laurediana + Independents rep 1.159 vots, 189 més que Desperta Laurèdia i 902 per sobre d'Units pel Canvi

M. P.
3 min
Resultats Sant Julià 2019.

Sant Julià de LòriaEl candidat de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Majoral, serà el pròxim cònsol major de Sant Julià de Lòria durant els pròxims quatre anys. Així ho han decidit els 2.535 vots escrutats dels 4.126 electors convocats per aquesta jornada electoral. La llista de l'exconseller general ha aconseguit un total de 1.159 vots, que representen un 48,58% del total de les paperetes dipositades a l'urna. L'altre guanyador de la jornada ha estat el cap de llista de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, que tindrà representació al comú, després de presentar-se a uns comicis per primera vegada, gràcies al vot de 970 electors (40,65%). Pel que fa a la representació socialdemòcrata, el candidat d'Units pel Canvi, Joan Travesset, ha estat qui ha obtingut un pitjor resultat, ja que només s'ha guanyat la confiança de 257 lauredians (10,77%). Així doncs, Terceravia ocuparà nou seients al comú, mentre que Desperta Laurèdia n'ocuparà tres.

Els candidats de Terceravia + UL + I, Josep Majoral i Mireia Codina, celebrant la victòria a les eleccions comunals a Sant Julià. / M. P.

Sant Julià ha estat una de les parròquies on més ràpid s'ha dut a terme el recompte electoral. A l'inici de l'escrutini, les llistes de Majoral i Cairat han viscut una lluita aferrissada, però a partir del 30% dels vots escrutats, Terceravia ha posat la directa cap a la victòria i cap altra formació ho ha pogut frenar, ni tan sols Desperta Laurèdia, que s'havia posicionat al capdavant de la carrera fins aquest moment.

Majoral ha viscut la jornada amb nerviosisme, sobretot al començament del recompte, però s'ha congratulat d'haver recuperat el comú lauredià quatre anys després. "Governarem per a tots els ciutadans i em comprometo a tirar endavant aquest contracte que hem signat amb els votants, que és el nostre programa electoral", ha declarat tot just després de saber que era el vencedor de la nit. A partir d'ara, per tant, "tocarà estructurar una mica el comú a la nostra manera d'entendre" amb la voluntat que es pugui gestionar "de manera àgil i fàcil", tot apostant per la "participació ciutadana" i fer que "entre tots, Sant Julià recuperi aquella il·lusió i aquella alegria que tant ens caracteritzava".

Malgrat que el resultat no ha estat el desitjat, Cairat ha fet valdre la llista que representava perquè "fa un any partíem de zero, com a plataforma ciutadana, i avui hem fet un resultat històric". Tot i que ha aconseguit tenir representació al comú, el cap de llista considera que "el nostre projecte era guanyador"; tot i això, ha anunciat que contribuirà a liderar una oposició saludable i que oferirà consens en totes aquelles decisions amb les quals coincideixin amb la majoria. Cairat ha lamentat les baixes xifres de participació registrades a tot el país, indicant que "hi ha una desafecció vers la política" que cal combatre.

Els candidats de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat i Maria Àngels Aché, feliciten a Majoral per la victòria. / M. P.

Les primeres paraules de Travesset, després de conèixer els resultats, ha estat la felicitació adreçada a la resta de candidats; tot seguit, ha lamentat les xifres obtingudes perquè "s'ha constatat clarament que, a Sant Julià, una opció progressista i socialdemòcrata encara té camí per recórrer". Així mateix, ha apel·lat a la nova corporació comunal perquè lluiti per fer front a la baixa participació en pròximes jornades electorals ja que és un símptoma "preocupant" que només es pot recuperar incloent la ciutadania en la gestió de la corporació.

El candidat d'Units pel Canvi, Joan Travesset, felicita els guanyadors de les eleccions, Josep Majoral i Mireia Codina. / M. P.
stats