Política 03/09/2019

Majoral mira més enllà d'UL

El probable candidat a les comunals vol treballar també amb persones d'altres sensibilitats polítiques

Joan Ramon Baiges
2 min
Josep Majoral i Carine Montaner. / B. N.

Sant Julià de LòriaJosep Majoral continua com a conseller general de terceravia però el seu cap està ja donant-li voltes a la manera com encararà les eleccions comunals a Sant Julià de Lòria de finals d'any. Majoral serà probablement el candidat d'Unió Laurediana (UL) però ja ha fet saber al seu cercle més proper que vol una candidatura àmplia que vagi més enllà d'UL i que aglutini persones d'altres sensibilitats, fins i tot voldria intentar-ho amb Desperta Laurèdia.

Des d'UL són conscients que el pitjor dels escenaris és que UL només hagi de competir amb una altra candidatura, que aglutinaria tots aquells que no són partidaris que el partit que lidera Josep Pintat torni a manar a la casa comuna. Però aquest és només un dels possibles escenaris que agradaria DA i altres polítics que tampoc estan en sintonia amb Laurèdia en Comú i, bàsicament, amb les maneres de fer de l'actual cònsol, Josep Vila.

Però segons ha pogut saber aquest rotatiu, Vila de moment està convençut que pot reunir els suports necessaris per revalidar la majoria, és a dir, per guanyar les eleccions. En aquest supòsit els Demòcrates descartaran presentar una llista, i tampoc serà fàcil que ho facin els socialdemòcrates. Amb tres llistes (UL, LC i Desperta Laurèdia), el camí cap al despatx de cònsol s'aplana per a Majoral, que és la gran aposta d'un Pintat que vol recuperar el comú.

Però hi ha una altra alternativa, com és que Vila faci un pas enrere i es busqui una persona de consens que comparteixi simpaties amb Desperta Laurèdia, llavors DA estaria en una situació més favorable per unir-se en una aliança que tindria com a objectiu evitar que UL guanyi a la parròquia. Majoral n'és conscient, i per això, tot i que una part d'UL no ho vol, treballa per atreure persones que no són del partit per donar més consistència a la seva candidatura –si finalment és ell el candidat– i sumar més vots.

stats