Política 19/07/2018

Marsol: "El The Cloud ens donava l'element diferenciador i propi i el símbol d'Andorra la Vella"

La cònsol major de la capital anuncia la urbanització immediata del voltant on havia d'anar l'edifici d'Andorra Telecom, que hauria d'estar enllestida a finals d'aquest any

Ana
2 min
La cònsol major, Conxita Marsol. / Arxiu ANA

Andorra la Vella"Ahir vam tenir una sorpresa". Han estat les primeres paraules de la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, davant dels mitjans de comunicació, l'endemà de conèixer-se la suspensió del projecte The Cloud. "Estem decebuts i preocupats", ha dit Marsol, en referència a la zona que havia d'acollir el nou edifici d'Andorra Telecom, que fa dos anys i mig que es troba en unes condicions que no afavoreixen el centre de la capital, ni tampoc la unió de l'avinguda Meritxell amb l'avinguda Riberaygua i el Fener Boulevard.

"Nosaltres crèiem en el projecte en global", ha assegurat la cònsol major, ja que no es tractava, només, de l'edifici The Cloud, sinó que comportava una millora de l'entorn, amb una gran zona de vianants i una plaça. "El The Cloud ens donava l'element diferenciador i propi i el símbol d'Andorra la Vella", ha remarcat. Però davant d'aquesta situació, "no ens quedarem només amb la preocupació i llepant-nos les ferides". Per això, aquest dijous al matí, Conxita Marsol s'ha reunit d'urgència amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d'Ordenament Territorial i màxim responsable d'Andorra Telecom, Jordi Torres, amb qui ha acordat la urbanització immediata del voltant de la parcel·la on havia d'anar l'edifici, per tal de fer efectiva la connectivitat de l'avinguda Meritxell amb l'avinguda Riberaygua i Fener Boulevard i no seguir perjudicant la zona. Marsol ha definit la trobada de "positiva" i ha afegit que "davant de les coses que no són bones s'ha de mirar de buscar les oportunitats".

El comú d'Andorra la Vella va signar un conveni amb Andorra Telecom el 2016, pel qual l'òrgan comunal assumia la despesa de la plaça i la zona de vianants. Segons ha explicat la màxima representant de la parròquia, s'havia pressupostat un milió i mig d'euros amb plurianuals pel 2019 i 2020 per aquesta actuació, que donada la situació s'avançarà. La voluntat és que estigui enllestida abans que s'acabi l'any, per tal de donar la imatge de continuïtat comercial que necessita la zona. Els comerciants tenien l'esperança i la confiança que el The Cloud seria un element important, però vist que no serà així, cal arreglar l'àrea i urbanitzar-la, ha insistit Conxita Marsol.

Per últim, si el The Cloud es dona definitivament per tancat, Marsol ha animat Andorra Telecom a replantejar un projecte atractiu per l'avinguda Meritxell, per a la qual "estem fent un gran esforç", així com per al conjunt de la capital i per tot l'eix central. Ara bé, tenint en compte que les eleccions seran d'aquí a set o vuit mesos com a màxim, "difícilment veig que es pugui fer un projecte amb aquest termini", ha conclòs la cònsol major.

stats