Política 23/04/2019

Martí defensa un govern de coalició

El cap de Govern en funcions destaca que s'hagi aconseguit una tercera victòria consecutiva

J. R. B.
1 min
Martí a la Diada de Sant Jordi a la capital. / MARC RIERA

Andora la VellaDesprés de l'aturada postelectoral i de la festivitat de Setmana Santa, el cap de Govern en funcions, Toni Martí, ha trencat aquest dimarts el silenci durant el dia de Sant Jordi. Després de felicitar el candidat de Demòcrates, Xavier Espot, per la seva victòria electoral el 7 d'abril, el cap de Govern s'ha posicionat clarament a favor d'un govern de coalició "que doni estabilitat al país".

Martí ha donat per fet que el Govern ha comportat un desgast electoral per a la formació taronja, però alhora ha felicitat DA i especialment Espot per una tercera victòria consecutiva, un fet que, segons ell, "no és molt habitual en una Europa acostumada a l'alternança". El polític escaldenc ha preferit no aprofundir en les darreres decisions del seu executiu les quals, segons alguns analistes, han fet perdre molts vots als Demòcrates, i simplement s'ha limitat a assenyalar que el temps els hi donarà la raó i demostrarà que han estat decisions encertades.

Martí ha defensat contundentment un "govern de coalició però també d'implicació" perquè considera que a Andorra fa falta "estabilitat" i que Espot necessita un govern estable.

Després dels contactes amb el PS i Liberals, Espot es reuneix aquest dimecres amb els representants de la terceravia per explorar les possibilitats d'un pacte que permeti un govern estable en aquesta nova legislatura. També queda pendent la trobada amb els dos consellers de Ciutadans Compromesos, que després dels resultats electorals han deixat de ser decisius.

stats