Política 29/09/2018

Martí referma a Guterres el compromís d'Andorra amb els valors de les Nacions Unides

El cap de Govern i la presidenta de l'assemblea general destaquen l'oportunitat que suposarà per a Andorra acollir la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern el 2020

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, amb el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres. / SFG

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha reafirmat davant el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, el compromís d’Andorra amb els valors que representa les Nacions Unides durant la trobada mantinguda en el marc de la celebració de la 73a Assemblea General. Martí ha assegurat a Guterres que les prioritats de l’actual executiu van estretament lligades a l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Durant la reunió, el cap de Govern i el secretari general han repassat la trajectòria d’Andorra dins les Nacions Unides, en el 25è aniversari de l’ingrés del Principat a aquest organisme internacional. En aquest sentit, Martí ha volgut reconèixer a Guterres la tasca que està duent a terme en el seu mandat com a secretari general, reformant i implementant un sistema de treball més efectiu i amb accions impulsades a arribar de forma més directa a la ciutadania mundial. Martí s’ha acomiadat de Guterres desitjant-li també molts èxits en la seva trajectòria com a màxim mandatari d’aquest organisme internacional.

D'altra banda, el cap de Govern ha felicitat a la presidenta de l’assemblea general, Maria Fernanda Espinosa, pel seu recent nomenament i per la temàtica escollida per aquesta 73a assemblea 'Fer les Nacions Unides rellevants per a tothom', per la vinculació amb la construcció de societats pacífiques, equitatives i sostenibles. Martí també ha volgut felicitar Espinosa pel fet de ser la primera dona llatinoamericana que ostenta aquest càrrec i la quarta dona en la història de l’organisme internacional.

El cap de Govern ha compartit amb la mandatària d’origen equatorià el projecte d’Andorra d’acollir la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern el 2020. Ambdós han coincidit en l’oportunitat que representa per Andorra acollir un esdeveniment de caràcter internacional. Martí ha aprofitat per convidar els mandataris de les Nacions Unides a visitar Andorra oficialment.

stats