Política 03/10/2019

Martí: "No puc oblidar els atacs dels liberals"

L'excap de Govern no comparteix la decisió d'haver pactat amb L'A tot i que manté el seu desig perquè l'executiu tripartit funcioni

Ara Andorra
2 min
L'excap de Govern, Toni Martí, a Andorra Televisió. / RTVA

Andorra la VellaToni Martí ha ofert aquest dijous la primera entrevista televisada des que va deixar de ser cap de Govern. Ha estat al programa 'La Rèplica' d'Andorra Televisió, on ha reconegut que no pot oblidar els constants atacats que va rebre per part de Liberals mentre va ocupar el màxim càrrec de l'executiu. Per aquest motiu, ha declarat de manera oberta que no és favorable al Govern tripartit que encapçala Xavier Espot, tot i que manté el seu desig perquè funcioni. Martí ha defensat que ell hagués preferit aliar-se amb terceravia, ja que va ser una formació de l'oposició amb la qual no va rebre tants atacs, o si més no, governar en minoria.

D'aquesta manera, l'exgovernant demòcrata ha dit que Espot és la millor opció per governar el país i, tot i la seva opinió personal, l'actual cap de Govern és lliure de prendre les seves pròpies decisions polítiques, indistintament dels pensaments que puguin tenir altres personalitats de la formació, inclosa la seva, ha afegit.

Pel que fa a les comunals, Martí ha anunciat que no es presentarà a la parròquia d'Escaldes-Engordany i tampoc compartiria una aliança amb els liberals a les diferents parròquies, tot i que és el més probable que passi, tal com va anunciar Espot en la presentació del Govern tripartit. També ha defensat el treball que ha dut a terme a Escaldes l'actual cònsol, Trini Marín, i ha posat en relleu que l'opinió d'Espot s'hauria de tenir en compte pel que fa a la persona que hauria d'encapçalar la llista al feu demòcrata. A banda, també ha advocat perquè els comuns esdevinguin el motor de la cohesió social al país i treballar conjuntament per millorar assumptes com l'habitatge.

stats