Política 18/12/2018

Martí recorda als manifestants que el Govern ha estat "al costat de les classes més desfavorides"

Diu que s'ha de respectar i "escoltar el neguit de les 1.000 persones" que van participar a l'acte de protesta

C. Garnica / M. Fernández
2 min
La concentració d'aquest dilluns contra les lleis laborals. / M. M.

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha definit la manifestació d'aquest dilluns al vespre com a "transversal", tenint en compte que hi havia representació de partits polítics, sindicats i la societat civil en general que reivindicaven temes molt diversos com les pensions, l'habitatge, l'avortament o la bretxa salarial, aspectes on el Govern "hi ha d'estar atent", perquè "ha d'escoltar el neguit de 1.000 persones". Per aquest motiu, Martí ha demanat "el màxim de respecte" per a cadascun dels ciutadans que hi van participar, però els ha volgut recordar que el seu Govern no ha fet "polítiques de retallades" i que "ha estat al costat de les classes més desfavorides" durant aquests vuit anys de legislatura.

Per justificar aquesta opinió, ha recordat mesures dutes a terme des de l'executiu com l'aprovació per decret de la pujada anual del salari mínim professional, les que han permès que un nombre més gran de persones puguin accedir a prestacions socials, així com que són el Govern que ha dedicat unes partides de prestacions socials "més grans".

Pel que fa a les crítiques per la bretxa salarial entre homes i dones que es va escoltar a l'acte reivindicatiu, el cap de Govern ha exposat que hi incidiran amb la futura llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació. I en relació a la problemàtica dels lloguers i la falta d'habitatge, Martí ha reconegut que hi ha hagut "abusos" de propietaris però també d'altres "que s'han sabut comportar".

Amb tot, i al seu parer, l'acte de protesta va mostrar "un malestar que s'acumula de moltes legislatures" i "nosaltres som els que estem davant i tenim l'última responsabilitat" de donar la cara. I tenint en compte totes les reformes realitzades, "si ens hem d'explicar millor, ens explicarem millor".

El líder taronja ha informat que aquest dimecres en consell de ministres s'avaluarà des de la perspectiva política les reclamacions "de tota classe" que van sorgir durant l'acte de protesta.

stats