Política 06/05/2019

En marxa una representació del PS portuguès a Andorra

Entre les prioritats es marquen el dret a vot a les eleccions comunals per als residents i la legalització de la doble nacionalitat

Ara Andorra
1 min
Una imatge de la reunió fundacional de la representació del PS portuguès.  / PS

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha donat suport a la creació de la representació del Partit Socialista portuguès a Andorra. A la reunió fundacional de l’agrupació hi va assistir la membre del comitè executiu Liliana Ribeiro. El grup neix amb la voluntat d’aconseguir una "participació més activa" de la comunitat lusitana en la vida política del Principat, així com per reclamar tant el dret a vot a les eleccions comunals per als residents com la legalització de la doble nacionalitat, tal com informen des del PS a través d'un comunicat.

La seu del PS va acollir dissabte passat la reunió fundacional de la representació, que va comptar també amb la participació del diputat portuguès Paulo Pisco. El grup està format per Fernando Soares, Fernanda Miranda i Joao Luis Pereira Martins, aquest darrer com a coordinador. Durant la trobada, des de la formació andorrana es va voler transmetre el "ple suport" a la iniciativa.

El coordinador de la representació ha volgut posar en relleu que "la situació dels portuguesos a Andorra ha millorat gràcies a l’esforç que molts han fet en el passat", però ha defensat que "encara" es pot "fer més". En aquest sentit, ha argumentat que tenen "obligacions i drets" i s’ha mostrat convençut que "una participació més activa pot demostrar" que volen "ajudar a Andorra”.

Entre els objectius del grup, ha indicat, hi ha el de reclamar tant el dret a vot a les comunals com la legalització de la doble nacionalitat. Sobre aquests dos punts, s’ha mostrat optimista amb la possibilitat d’aconseguir-los "gràcies al suport del Partit Socialista i del PS".

stats