Política 11/12/2019

Matarrodona i Carmona ataquen, Marsol es defensa

Les dues contrincants de l'actual cònsol li retreuen decisions preses durant el seu mandat en un debat intens

M. F.
3 min
Emi Matarrodona (Terceravia+Independents);  Conxita Marsol (En Comú per Andorra la Vella) i Dolors Carmona (PS+Independents), moments abans del debat. / T. N.

Andorra la VellaComençava el debat televisiu d'Andorra la Vella amb una certa tranquil·litat que feia preveure que tot transcorreria tranquil·lament, però els dubtes plantejats per la candidata de Terceravia+Independents, Emi Matarrodona, sobre els números del comú, han 'encès' Conxita Marsol, cap de llista d'En Comú per Andorra la Vella, que ha defensat la gestió feta. Mentrestant, semblava que la candidata del Partit Socialdemòcrata+Independents, Dolors Carmona, es miraria 'els braus des de la barrera', ja que ella continuava defensat el seu programa, però no ha estat així, ja que ha tret el tema de l'avinguda Meritxell i del "sobrecost" de les obres, una aformació que ha fet intervenir Marsol, per negar que hi hagi hagut aquest sobrecost i per defensar que estan "molt orgullosos d'una obra que ha estat exemplar i planificada".

Marsol defensava la gestió feta però les seves contrincants li replicaven cadascuna de les propostes que posava sobre la taula. Així, quan ha parlat del recinte multifuncional, Matarrodona li ha manifestat que "amb tot el que s'ha pagat en envelats ja estaria pagat". Tot i que tant ella com Carmona compartien que aquesta és una infraestructura que s'ha d'impulsar, discrepaven que hagi d'anar al davant del Govern, en un terreny que el comú ha obtingut gràcies a una cessió. I mentrestant, tant Matarrodona com Carmona anaven posant en dubte la gestió econòmica feta per Marsol. "Hi ha un dèficit a 'tutipleni', ens deixa la parròquia compromesa fins al 2023" li etzibava Matarrodona, mentre que Marsol negava que hi hagi diferents pluarianuals pendents i defensava, novament, la tasca feta retraient-li a Matarrodona que fos una entesa en la matèria. "Desitgem arribar al 31 de març del 2020 per saber com estan els comptes", destacava Carmona, referint-se a la gestió dels pressupostos.

Tot i que en el bloc de social es veien similituds entre els projectes defensats, que fins i tot Marsol destacava, de seguida s'han evidenciat les divergències entre les formacions. "Quina credibilitat tenen les propostes de Marsol?" es qüestionava Carmona parlant de l'habitatge. I és que en aquest sentit li retreia que els seus "companys de Govern" no apostin per afavorir mesures efectives per resoldre la problemàtica existent. Marsol sortia al pas responent que aquest 2020 els lloguers tornaran a estar congelats gràcies a la llei de mesures urgents que ha impulsat el Govern i assenyalava que des del comú es vol posar a disposició de l'executiu terrenys perquè es pugui construir habitatge a preu regulat. Matarrodona discrepava, llavors, que calgui construir-ne més i apel·lava a ser curosos en aquest sentit, analitzant, primer, el parc de pisos buits o en desús.

Poc després, Carmona retreia a Marsol que no s'hagi invertit en els barris, una qüestió de la qual la candidata d'En Comú per Andorra la Vella es defensava posant com a exemple les inversions a Santa Coloma. En aquest sentit, la candidata socialdemòcrata ha lamentat que hagi "llençat coets sense veure si els projectes són viables", com les escales mecàniques a Ciutat de Valls i, també, la manca de "planificació". L'actual cònsol major destacava que "la transformació" de la parròquia és "evident" i la candidata socialdemòcrata desitjava que "els ciutadans no es deixin enlluernar més per les llums" referint-se al Poblet de Nadal que Marsol acabava de defensar. Mentrestant, Matarrodona qüestionava a la candidata a revalidar la victòria "per què no es va lluitar per un accés per l'edifici Interceus" i Marsol li responia que d'això ja fa molt de temps i que el comú "no hi va poder entrar". En conclusió, tant Marsol com Carmona coincidien en el fet que durant el debat s'evidenciaven diferents models de gestió i això serà, precisament, el que hauran d'escollir els ciutadans diumenge que ve.

stats