Política 09/12/2019

Demòcrates proposa millorar l'accés a peu a Meritxell i al nucli de Prats

Objectiu Comú anuncia que dotarà l'escola bressol dels millors serveis

Ara Andorra
2 min
Les candidates de la llista de Demòcrates+Independents de Canillo, Begoña Rubio (número 4) i Maria Àngels Fernández (número 12). / DA

CanilloBegoña Rubio i Maria Àngels Fernández, número quatre i número dotze de la llista de Demòcrates + Independents de Canillo, han explicat aquest dilluns diverses accions per millorar l'accessibilitat fins a Meritxell i al nucli de Prats. Pel que fa a Meritxell, si la candidatura taronja guanya els comicis, ha assegurat que farà "una voravia des de la rotonda (lloc on s'ha dut a terme l'acte) de la carretera fins al santuari". En el cas de Prats, s'ha compromès a finalitzar el projecte de voravia per connectar el nucli fins al poble de Canillo, a més de dotar la zona de més places d'aparcament.

Rubio ha recordat que durant aquest darrer mandat "ja s'han fet accions d'embelliment a Meritxell", ha afegit, però que "en calen més, com millorar la parada d'autobús que deixa veïns i turistes a la rotonda i dotar-la d'elements per tal de protegir als usuaris de les inclemències meteorològiques". Paral·lelament, la candidatura de Demòcrates construirà una voravia perquè es pugui pujar a peu fins al santuari amb seguretat. Rubio ha recordat que, des que el 2014 el Papa Francesc li va concedir el títol de basílica menor, i pel fet d'estar inclòs dins la Ruta Mariana, han augmentat molt els turistes que el visiten. Se'ls ha de facilitar l'accés, ha afirmat. Així mateix, també s'embellirà tota la zona perquè aquest passeig sigui agradable, com també els carrers de Meritxell.

Pel que fa a Prats, ha explicat que en "aquest mandat s'ha condicionat un primer tram de voravia des de Canillo i s'ha fet el col·lector que baixa del poble fins a la depuradora". Per donar continuïtat al projecte, ara s'aposta per una segona fase: finalitzar la connexió amb voravia de Canillo a Prats, i dotar la zona de més places d'aparcament. Fernández ha recordat que els darrers anys s'ha incrementat molt la població i que "es donen una sèrie de problemàtiques relacionades amb el trànsit". En aquest sentit, han recalcat que es treballarà per minimitzar els riscos i es faran més controls de velocitat.

Consens amb la direcció i el personal

D'altra banda, els diferents candidats d'Objectiu Comú s'han trobat aquest dilluns per recordar els punts del programa electoral que fan referència a l'activitat de l'escola bressol de Canillo, que tal com ha recordat Santi Garcia, número 8 de la formació, "és una de les millors escoles bressol del país, gràcies als professionals que hi treballen. Garcia ha volgut avançar que "per continuar sent un referent, proposem dotar l'escola bressol de millors serveis, consensuats amb la direcció de l'escola i amb el personal".

"I per a fer que el benestar de la canalla sigui el que mereixen", ha remarcat el candidat, el comú "no escatimarà esforços ni recursos un cop al capdavant de la gestió comunal". A més, els membres de la candidatura han recordat la seva proposta de fer un parc cobert per a nens de fins a 8 anys, que permeti les famílies portar els nens a fer activitat lúdica i jocs en les èpoques de més fred i hivern.

stats