Política 02/06/2019

Millores a l'escorxador per adaptar-lo “a les normatives més capdavanteres”

La ministra Calvó assegura que es "compleix totes les normes" i que "la carn és apte pel consum humà"

Agència ANA
1 min
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Clavó, en una foto d'arxiu. / ANA

Escaldes-EngordanyLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Clavó ha volgut sortir al tall de les notícies aparegudes en alguns mitjans del país on s'assegurava que el mal estat de l'escorxador nacional podria contaminar la carn. "Compleix totes les normes, els serveis veterinaris oficials hi són presents a cada matança i certifiquen l'aptitud dels animals sacrificats així com que la carn és apte pel consum humà", ha assegurat Calvó després de córrer la cursa amb motiu del Dia de la Dona.

La titular de Medi Ambient ha posat en context que el concurs per millorar les instal·lacions de l'escorxador, que actualment es troba en període de licitació, s'ha posat en marxa per "avançar en matèria de benestar animal i per complir les normes més capdavanteres de la Unió Europea en matèria de sacrifici perquè és una instal·lació que ja té molts anys". A més, Calvó també ha assegurat que la infraestructura ha passat sempre totes les auditories de manera satisfactòria i que una de les darreres ha apuntat cap a on cal millorar. Element que s'hauria de complir amb les reformes que s'han de tirar endavant amb el concurs actualment en licitació.

Segons les informacions als mitjans, l'informe que apuntaria el suposat risc de contaminació de la carn així com dels operaris que hi treballen estaria inclòs en el plec de bases de licitació per les obres de millora. Calvó ha insistit que el mateix gestor de l'escorxador també disposa d'un pla d'autocontrol i aquest sempre ha donat resultats satisfactoris i sempre amb compliment a la normativa vigent.

stats