Política 27/12/2018

El ministeri de l'Interior espanyol va pagar amb fons reservats l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola

El testimoni de Maria Victòria Álvarez va ser clau per destapar la corrupció de la família de l'expresident català

Ara Andorra
1 min
María Victoria Álvarez, exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, en una imatge d'arxiu. / ARA.CAT

MadridMaria Victòria Álvarez, exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, va cobrar durant mesos dels fons reservats per col·laborar amb la policia espanyola en la investigació que va permetre descobrir el patrimoni ocult de la família de l'expresident de la Generalitat, segons ha destapat aquest dimecres El Independiente.

El testimoni d'Álvarez i les proves que va aportar van ser claus per obrir procediments judicials en els quals els integrants de la família Pujol estan sent investigats per blanqueig de capitals i per frau fiscal, entre altres delictes.

Álvarez ha dissipat la incògnita que ha planat durant aquest temps al confirmar a El Independiente que va rebre diners del ministeri de l'Interior espanyol per col·laborar-hi. Ho aclareix sis anys després que comparegués davant de dos agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional espanyola i denunciés que la seva exparella, Jordi Pujol Ferrusola, tornava d'Andorra amb "grans quantitats de diners".

Es desconeix el temps i la quantitat percebuda amb càrrec als fons reservats, gestionats per la secretaria d'Estat de Seguretat durant l'etapa en què Jorge Fernández Díaz estava al capdavant del ministeri de l'Interior espanyol. El concepte dels pagaments va ser "despeses d'investigació".

stats