Política
Política20/08/2022

La ministra d'Exteriors diu que la imputació de Rajoy a Andorra no afecta la relació entre els dos països

Maria Ubach afirma que el govern andorrà no s'involucra en temes judicialitzats per la separació de poders

ARA Andorra

La ministra d'Afers Exteriors Maria Ubach ha explicat que la imputació per part de la Batllia de Mariano Rajoy i exministres espanyol pel cas de la policia patriòtica “no ha afectat per a res” les relacions d’Andorra amb Catalunya i Espanya. Les declaracions han estat fetes al mitjà català El Món durant la participació d'Ubach en la 35 Jornades Andorranes celebrades en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent.

La ministra ha indicat que es tracta “d’un cas judicialitzat” i l’executiu no hi entra perquè “a Andorra hi ha separació de poders (...) no intervenim i no opinem”. Ha destacat que el cas no té cap incidència en els “projectes que hi ha en curs” amb Espanya. Ha recordat la trobada del passat 22 de juliol a la Moncloa entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el cap del govern d’Andorra, Xavier Espot, dos mesos després que la Batllia andorrana enviés les citacions com investigats als membres del govern espanyol.

Cargando
No hay anuncios

A banda de Rajoy, hi ha imputats pel cas de la policia patriòtica l'exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, l’exdirector general de Seguretat, Francisco Martínez; l’ex-Director Adjunt Operatiu del Cos Nacional de Policia, Eugenio Pino, i el cap de seguretat a l’ambaixada espanyola a Andorra, Bonifacio Díaz.