Política 26/09/2019

Martínez Benazet veu molt difícil que es faci la unitat de radioteràpia

El proper 1 d'octubre es reuneix amb el professor doctor Raimon Miralbell per acabar de decidir el futur del projecte

Carles Alonso
2 min
Joan Martínez Benazet. / ARXIU

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest dijous, en el marc de la roda de premsa de presentació de la campanya de la via preferent, sobre el projecte de la unitat de radioteràpia. En aquest sentit, Martínez Benazet ha explicat que "estem valorant tots els punts abans de prendre una decisió final sobre la unitat de radioteràpia". El titular de Salut ha explicat els punts que van en contra perquè el projecte tiri endavant com són "els econòmics, el d'evolució de la radioteràpia i el de qualitat del servei". Una explicació que deixa entreveure que el projecte no tirarà endavant.

Tot i això, el ministre ha indicat que "el pròxim dia 1 d'octubre em reuneixo amb un dels experts més destacats en radioteràpia com és el professor doctor Raimon Miralbell per acabar de parlar de l'assumpte". I és que, com el mateix ministre ha reconegut, "he consultat amb experts sobre si a Andorra li escau que tingui una unitat de radioteràpia".

El ministre de Salut no ha dit literalment que no es farà, però sí que ha comentat que "amb el que jo manifesto, crec que és comprensible que fer una inversió a cegues en radioteràpia té un risc molt elevat per a després no poder assumir-lo i menys si no tinc una garantia que aquí no puc donar una radioteràpia de qualitat". El ministre ha conclòs que "no puc assumir la responsabilitat de tirar endavant un projecte de radioteràpia aquí. Hem buscat els indicadors i tot indica que van cap a on us comento".

La segona opinió

El ministre de Salut ha comentat la intenció que "a l'octubre surti el decret sobre la segona opinió per regular el que ara és lliure". I és que ha comentat que en el món sanitari és habitual que es demani una segona opinió, però cal "regular-ho d'una manera que els usuaris no vegin restat els seus drets".

stats