Política 27/11/2017

El ministre d'Afers Socials defensa les adjudicacions a Antares

Posa en relleu que l’establiment del sistema de preus públics dels serveis socials i sociosanitaris i l’auditoria d’eficàcia i eficiència “no genera incompatibilitat”

Ana
2 min
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la sessió del Consell General de dijous de la setmana passada. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl fet que s’hagi adjudicat a la mateixa empresa l’establiment del sistema de preus públics i de contraprestacions dels usuaris dels serveis socials i sociosanitaris i l’auditoria d’eficàcia i eficiència del sistema de serveis socials i sociosanitaris “no genera incompatibilitat” ni cap “problemàtica”. És més, el Govern està “molt tranquil” ja que defensa que el procediment seguit per a aquestes dues adjudicacions són “legals”. Així ho ha manifestat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, qüestionat pels mitjans de comunicació sobre la demanda d’informació tramitada pel Partit Socialdemòcrata i de la qual va informar aquest diumenge, al voltant d’aquests dos concursos.

Espot ha lamentat "com procedeix" el PS, ja que ha manifestat que no li sembla “apropiat” que abans de rebre la informació s’aixequin certes “sospites” i ha afegit que hagués preferit que un cop se’ls hagués facilitat aquesta informació haguessin fet les consideracions escaients i no que hagin exposat el seu criteri prèviament generant certs dubtes sobre les adjudicacions. Així, ha concretat que es van licitar dos concursos públics, un sobre els preus i l’altre per a l’auditoria i que en el cas del primer, només es va presentar l’empresa adjudicatària, Antares Consulting S.A., que complia les condicions demanades. En aquest sentit, Espot ha remarcat que “no és tan fàcil” que es puguin trobar empreses al país dedicades a la tasca que es volia encomanar i ha incidit en el fet que Antares compta amb una “reconeguda solvència”. Pel que fa al segon concurs, no es va presentar cap empresa i es va proposar Antares per fer aquesta auditoria, fins i tot per sota del preu marcat i, per tant, es va procedir a l’adjudicació directa.

stats