Política 02/03/2022

Minut de silenci per demanar el final del conflicte a Ucraïna

El copríncep episcopal ressalta que les víctimes de la guerra són els civils

L. G.
2 min
La manifestació pacífica organitzada pel Govern aquest dimecres al migdia.

Andorra la VellaProp de 200 persones s'han concentrat aquest dimecres al migdia davant de l'edifici administratiu del Govern per demanar la pau i el final del conflicte entre Ucraïna i Rússia. L'acte s'ha iniciat a les 12.45 hores amb la presència de totes les autoritats nacionals i comunals del país, a més dels ambaixadors d'Espanya i França, Àngel Ros i Jean-Claude Tribolet, respectivament, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, diversos residents ucraïnesos, entre els quals també hi havia la presidenta de comunitat a Andorra, Anatasia Kravets, i el cònsol honorari d'Ucraïna a Andorra, Antoni Zorzano.

Visió general de manifestació en contra del conflicte a Ucraïna.
Visió general de manifestació en contra del conflicte a Ucraïna.

La manifestació, de caràcter pacífic, ha comptat amb un minut de silenci per part dels assistents amb la voluntat d'enviar un missatge de rebuig al conflicte armat i de suport a les víctimes civils d'aquest, les quals, tal com ha asseverat Vives, "són qui realment estan patint les conseqüències de la guerra". D'aquesta manera, ha reiterat que, "tot i que no volen que es digui, això és una guerra dintre d'Europa, un fet que ningú imaginava que arribaria a ser possible. Aquesta guerra és una barbàrie".

El copríncep també ha posat de manifest que el Govern està en procés d'aprovar una sèrie de mesures per donar suport a la ciutadania ucraïnesa per "estar a prop de la població que pateix". A més, ha afegit que des de la diòcesi "hi sumem una pregària" i estan duent a terme moltes accions conjuntes amb Càritas, la Creu Roja i altres institucions de suport internacional. "Tota la societat lliure de tot el món ens hem sentit colpits per aquest atac de Rússia", ha asseverat.

El cònsol honorari d'Ucraïna a Andorra, Antoni Zorzano, a la manifestació pacífica convocada pel Govern d'aquest dimecres.
stats