Política 16/12/2019

Molné assegura que seran "rigurosos" i "transparents"

CC aconsegueix superar la barrera del 50% de participació i la suma del vot en blanc i nul

A. B.
2 min
Resultats la Massana 2019.

Andorra la VellaLa jornada electoral de la Massana ha acabat amb els objectius complerts per part de la candidatura única que es presentava: Ciutadans Compromesos (CC) + Demòcrates + Liberals d'Andorra (L'A). "Estem satisfets pel resultat, a partir d'ara serem rigurosos i transparents, i començarem a posar en pràctica tots els projectes que tenim previstos; treballarem per tothom i els demarem que facin ús del full en blanc que proposàvem al programa", ha afirmat la candidata Olga Molné.

Tornant als objectius complerts, la coalició massanenca ha aconseguit, per una banda, que la participació sobrepassés el 50% dels sufragis. En concret, al final ha estat del 51,13%, quedant fins i tot per sobre d'Andorra la Vella, on sí que hi havia 'partit' ja que s'hi presentaven tres llistes. I, per l'altra, també han aconseguit sobrepassar el vot en blanc i nul. La llista única ha sumat un total de 912 vots (57,07%), mentre que la suma de blanc i nul 686 (42,92%).

Els integrants de la candidatura única celebren el resultat. / CC

Molné ha explicat, un cop sabuts els resultats, que la xifra de participació ja se l'esperaven. En concret, havien pronosticat entre el 50 i el 55%, com així ha estat, pel fet de ser una candidatura única. "La participació ha baixat a tot el país, i aquí més perquè hi ha un desencís entre l'electorat perquè no podien triar, i per això haurem de fer un estudi per determinar com ho podem fer perquè la gent vagi més a votar", ha reconegut. "M'hauria agradat tenir competència, fins i tot hauria estat més fàcil per a nosaltres –ha reconegut– i que la gent hagués pogut triar entre dos projectes, ja que hi ha sensibilitats a la parròquia que s'han quedat sense representació". Molné s'ha compromès a començar a fer reunions de poble a partir que prengui possessió del càrrec.

stats