Política 27/03/2019

De la moneda a l'incivisme

Els cartells de Demòcrates són arrencats a la Massana, mentre per la xarxa circula una futurista moneda amb la cara de Clavera

Joan Ramon Baiges
1 min
La falsa moneda virtual amb el rostre de Clavera / ARA ANDORRA

Andorra la VellaLa campanya electoral té altres cares que res tenen a veure amb l'estrictament marcada per l'agenda dels partits, que porten un ritme frenètic i que a vegades deixen la premsa plantada sense les declaracions que havien fet arribar a l'agenda el dia abans.

Hi ha un interès inusitat per la foto i, sobretot, per gastar la quota de la televisió, però això forma part de la normalitat de tota campanya.

Hi ha d'altres actes que surten fora del que marquen els assessors. Hi ha de simpàtics, i d'altres que voregen més el vandalisme i que demostren poc 'fair play' polític. En aquest darrer s'hi troba la candidatura de Demòcrates a la Massana, que pot comprovar cada matí com algú o alguns han arrencat el seu cartell electoral. El fet s'ha produït diversos dies i, evidentment, és molt difícil identificar els autors.

El cartell de Demòcrates fet miques. / ARA ANDORRA

Més divertida i simpàtica és la moneda que circula per les xarxes amb la cara d'Alfons Clavera, candidat nacional d'Units pel Progrés d'Andorra (UPA), que en el debat de tots els candidats de les llistes nacionals organitzat per l'Associació de Periodistes va deixar anar una proposta que va aixecar certs somriures: una moneda per a Andorra paral·lela a l'euro, amb el mateix valor però per a ús intern. Sens dubte, és la més original que s'ha sentit fins ara. De moment.

stats