Política 15/01/2020

Terceravia demana sobre l'estalvi de la CASS en la via preferent

Montaner assegura que professionals del sector sanitari es troben neguitosos

Ara Andorra
1 min
La consellera general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner. / TERCERAVIA

Andorra la VellaLa consellera general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, es mostra relativament pessimista pel que fa a la implementació de la via preferent i l'estalvi que aquest sistema suposaria per a la CASS. Per aquesta raó, Montaner ha demanat al Govern en pregunta oral urgent a respondre al proper ple del Consell General, sobre els estudis realitzats pel ministeri de Salut previs a la implantació de la via preferent.

L'objectiu de la pregunta, segons Montaner, s'ha fet "tenint en compte les informacions publicades als mitjans de comunicació recentment, així com pels neguits que he pogut recollir dels professionals del món sanitari". Montaner ha recalcat que la seva tasca, com a consellera general, "és fer pujar els neguits de la ciutadania al Consell General". La pregunta es respondrà en la propera sessió de control que tindrà lloc el dijous 16 de gener.

Accidents al Túnel de la Tàpia

D'altra banda, el conseller general de Terceravia, Oliver Alis, a través d'una altra pregunta oral de caràcter urgent, ha demanat sobre els quatre accidents ocorreguts els dies 9 i 10 de gener del 2020 al Túnel de la Tàpia. Alís ha preguntat per les causes dels accidents, la relació que pugui haver-hi entre ells i pels cossos de seguretat i departaments que han participat en les diferents intervencions de l'accident, així com a quines institucions pertanyen. Finalment, també s'ha mostrat interessat per saber sobre les mesures o millores de seguretat preses després dels quatre accidents, així com la possibilitat que el Govern en prengui de noves, per tal de reduir en aquest punt de la xarxa viària la sinistralitat.

stats