Política 24/10/2019

Mortés confirma Herver, Serracanta, Duró i Coma per a les comunals

Sandra Tudó, en canvi, encara no assegura si formarà part d'alguna de les llistes que es presentaran a Ordino

T. Navarro
2 min
Sessió de consell de comú d'Ordino. / T. N. (ANA)

OrdinoA l'espera de la presentació de les llistes oficials de candidats per a les eleccions comunals del proper 15 de desembre, que es faran públiques aquest dilluns, el cònsol major d'Ordino i candidat de la plataforma conjunta entre Demòcrates i Liberals d'Andorra i Progressistes-SDP, Josep Àngel Mortés, ha confirmat quatre nous noms de les llistes. Es tracten de Xavier Herver, Jordi Serracanta, Samuel Duró i Maria del Mar Coma, actuals membres de la majoria ordinenca i part de l'equip de Mortés. Així ho ha donat a conèixer en la roda de premsa posterior a un consell de comú on s'han aprovat un seguit de punts relatius al funcionament del consistori.

Mortés estarà acompanyat d'Eva Choy com a número dos, amb la "voluntat de sumar". La consellera de L'A+independents espera poder seguir amb un projecte continuïsta "després de quatre anys de treball conjunt". Pel que fa a la possibilitat de ser candidata de la seva companya de grup, la independent Sandra Tudó ha assegurat que "no hi ha res establert" pel que fa a la seva presència en alguna de les llistes electorals. Ha afirmat però que està treballant en una "plataforma independent oberta a idees noves" encara que "no vol dir que sigui candidata". La consellera estaria acompanyada per Èric Bartolomé.

Pel que fa a la presència d'altres llistes que optin a entrar al comú, com l'encapçalada per Enric Dolsa, tots han coincidit en què és símptoma de "salut democràtica". "Dilluns sabrem els contrincants", ha dit Mortés, i a partir d'aquí "cadascú defensarà un projecte i un programa". En la mateixa línia s'han expressat Choy, apreciant que "hi hagi moltes opcions perquè el votant triï en conseqüència", i Tudó, que creu que "cadascú sap quins són els projectes que convenen a la parròquia".

Qui no forma part de la travessa és la cònsol menor Gemma Riba, que seguirà "al meu lloc fins al 31 de desembre". Valora positivament els quatre anys al capdavant del consistori i espera per part del nou equip que doni continuïtat als projectes que ho requereixin.

Molné amb Ciutadans Compromesos

D'altra banda, Ciutadans compromesos ha confirmat aquest dijous a través de les xarxes socials la presència de l'actual cònsol menor, Olga Molné, a les llistes comunals. Com a candidata a cònsol major, "ha acceptat liderar el projecte de continuïtat" del partit massanenc, mentre que la comissió electoral "continua treballant per agrupar diferents sensibilitats polítiques de la Massana".

stats