Política 16/12/2019

Mortés revalida la victòria amb una àmplia diferència

En Comú per Ordino obté 552 vots, 250 més que X’Ordino, 271 per damunt de MovemOrdino i 493 per sobre de Terceravia+Independents Ordino

A.s.
3 min
Resultats Ordino 2019.

OrdinoLa candidatura d'En Comú per Ordino ha guanyat les eleccions comunals amb una clara diferència respecte a la resta de formacions. Amb aquest resultat, Josep Àngel Mortés, actual cònsol major, referma la seva posició, amb l'obtenció de 552 vots (44,95%) que li permetran estar quatre anys més al capdavant del comú d'Ordino, amb un total de 8 consellers, els mateixos que tenia fins ara. El duel a la parròquia l'han mantingut, fins al darrer moment, X'Ordino i MovemOrdino per ser segona força. Al final, per tan sols 21 paperetes de diferència, la canidatura liderada per Enric Dolsa ha obtingut 302 vots (24,59%) a diferència dels 281 (22,88%) de Sandra Tudó. Totes dues candidatures entren al comú com a oposició amb el seu cap de llista com a únic conseller. Finalment, la quarta candidatura que concorria a aquestes eleccions ha estat Terceravia+Independents Ordino que tan sols ha aconseguit convèncer a 93 electors (7,57%) i no ha obtingut representació.

Josep Àngel Mortés i Eva Choy celebrant la victòria a les comunals d'Ordino. / A.S.

"Sento que surto del mapa". Aquestes han estat les paraules de Mortés uns instants després de conèixer el 100% de l'escrutini, i ha indicat que una victòria d'aquest tipus és per estar molt satisfet. En els instants d'eufòria, el futur cònsol major, ha dirigit unes paraules d'agraïment al seu equip, ja que "sense ells hagués estat impossible" i també als electors perquè "han valorat d'una forma clara la feina que hem fet durant aquests quatre anys". Segons Mortés, aquests resultats mostren que la població no volia canvis i per aquest fet han acudit a votar de forma massiva. "Durant els tres últims dies de campanya ja teníem bones sensacions i notàvem que anàvem pel bon camí" ha manifestat, qui tot i així, ha indicat que no esperaven guanyar per tanta diferència. El resultat "ha estat una sorpresa agradable". De cara als electors, l'actual cònsol major, ha declarat que no els defraudaran i que continuaran treballant com els darrers quatre anys per tota la gent de la parròquia.

L'altra cara de la moneda ha estat X'Ordino. "M'ha sabut molt greu la derrota pel meu equip" ha comentat Dolsa perquè "no es mereixien aquest resultat després d'haver treballat moltíssim". L'única valoració positiva de la candidatura ha estat quedar en segona posició per davant de MovemOrdino. Malgrat la derrota, Dolsa ha declarat que "quan les urnes parlen s'ha d'acceptar els resultats" i ha afirmat que el fet d'haver-hi quatre llistes ha afavorit als continuistes. A més, s'ha mostrat segur d'estar a l'oposició perquè ja ho va fer en la legislatura de Ventura Espot. "El dia que em truqui el futur cònsol, ens asseurem per veure quin tipus de feina vol fer i a partir d'aquí, amb tot el grup, decidirem quin tipus d'oposició farem" ha conclòs Dolsa.

Enric Dolsa acompanyat de l'equip de X'Ordino. / A.S.

L'altra candidata que entra a formar part del comú és Sandra Tudó de MovemOrdino que ha assegurat que continuarà fent una oposició constructiva com la que ha fet fins ara, pel bé de la parròquia. "Continuaré tirant endavant el projecte que havíem pensat i faré el possible perquè això sigui una realitat" ha indicat Tudó, que ha afegit que el fet d'haver-hi quatre candidatures ha provocat que la seva candidatura i la de X'Ordino s'hagin repartit els vots. En aquest sentit, la número 1 de la llista ha afirmat que "pensàvem ser la segona força més votada".

Sandra Tudó a la seu del PS per donar suport a Rosa Gili. / C.A.

Les primeres paraules de Balsa, després conèixer els resultats, han estat positives. "Hem consolidat el votant de les generals i a partir d'aquí només ens queda construir i continuar creixent". Així mateix, ha anunciat que treballaran a peu de carrer, "des de fora del comú que és on ens ha situat l'elector" i ha afirmat que l'objectiu era consolidar Terceravia com una candidatura d'àmbit parroquial a Ordino i s'ha aconseguit.

stats