Política 09/12/2019

MovemOrdino es compromet a potenciar i dinamitzar el patrimoni històric

En Comú assegura que continuran millorant el transport públic parroquial

Ara Andorra
2 min
Esteva Lopez i Jean Michel Armengol al centre històric d'Ordino. / PS

OrdinoMovemOrdino es compromet a potenciar i dinamitzar el patrimoni històric de la parròquia. "Tenim la gran sort de tenir un patrimoni històric importantíssim aquí a Ordino", ha posat en relleu el candidat a cònsol menor, Jean Michel Armengol, qui ha assenyalat que "volem evitar una momificació del patrimoni que tenim, que s'ha de conservar, però s'ha de fer viu i viure'l". Armengol ha lamentat que sovint la gent vol visitar el patrimoni i resulta que està tancat o falten guies. En aquest sentit, ha comentat que s'ha de donar resposta a aquest turisme i potenciar-lo encara més per aprofitar la bellesa natural i cultural que hi ha per atreure turistes al llarg de tot l'any.

"Volem evitar massificar tot el turisme a Ordino i que després els pobles de la vall en surtin perjudicats o abandonats", ha manifestat el candidat a cònsol menor. De la mateixa manera, ha apuntat que es buscarà fer partícip a tota la gent que viu a la parròquia, com també els agricultors i ramaders. Armengol s'ha compromès a que es dinamitzarà i es donarà vida al patrimoni com per exemple amb mercats que es volen organitzar de manera periòdica.

Treballadors comunals

La candidatura Terceravia+Independents ha anunciat, de la seva banda, que acabarà amb l'interinatge dels treballadors comunals. "Han de tenir contractes estables i la capacitat de progressar dins del comú i així promocionar de manera interna", ha indicat el candidat a cònsol major, Jordi Balsa, qui ha explicat que l'experiència ha de comptar per promocionar.

"El nostre és un projecte global que no es pot portar a terme sense la complicitat del treballador comunal", ha assegurat Balsa. Des de Terceravia+I consideren que cal definir bé el lloc de treball i que "s'ha d'organitzar optimitzant el personal que tenim, donant formacions i facilitant les eines perquè puguin fer la feina d'una manera adequada", ha afegit el cap de llista.

Millorar transport parroquial

El transport públic parroquial d'Ordino ha viscut un impuls molt destacat durant aquest mandat, tal com ha recordat el número 5 de la candidatura d'En Comú per Ordino, Xavier Herver, qui vol incentivar encara més la seva utilització. A més, ha explicat que ja s'ha definit i aplicat un pla estratègic de transport que ha comportat la unificació i embelliment de les parades d'autobús, la millora de les freqüències de pas i una rebaixa molt considerable de les tarifes, fins als 20 cèntims.

D'altra banda, Herver ha detallat que s'implantaran noves tecnologies a les parades, seguint la línia del que s'ha fet amb la marquesina de davant del Centre esportiu d'Ordino. A almenys una marquesina de cada poble de la parròquia s'hi posaran pantalles d'informació, servei de geolocalització dels autobusos, freqüències horàries i carregadors per a telèfons mòbils. Fins ara, s'han renovat una trentena de marquesines i "ara estem a la recta final" del pla estratègic, ha explicat el número Herver.

stats