Política 07/12/2019

MovemOrdino pretén reobrir el punt jove

Terceravia + Independents creu que l’ACCO està desaprofitat i també vol recuperar tradicions culturals de la parròquia

A. S.
2 min
Representants de MovemOrdino a vora l'edifica de la casa pairal. / A.S.

OrdinoReobrir el punt jove, que actualment fa tres mesos que està tancat, és la principal proposta de la candidatura MovemOrdino pel jovent de la parròquia. "Creiem que el jovent ha d'estar implicat i compromès amb la vida de la parròquia" ha indicat Eric Urigüen, número 5 de la llista, qui considera que el punt jove ha d'estar actiu perquè "el jovent estigui més implicat i hi hagi més cohesió a la parròquia".

A més, Urigüen, ha indicat que el punt jove ha d'esdevenir un indret de trobades perquè els joves puguin tirar endavant diferents projectes o propostes. A més, també ha indicat que els dotaran amb més recursos per les festes. D'altra banda, ha explicat que si surten victoriosos el dia 15, potenciaran reunions periòdiques amb aquest col·lectiu i també potenciaran un vincle entre el jovent i la gent gran per tal de "treballar amb projectes intergeneracionals".

ACCO desaprofitat

El candidat a cònsol major per Terceravia + Independents Ordino, Jordi Balsa, ha manifestat que l'Andorra Congrés Centre d'Ordino (ACCO) està desaprofitat i s'hi han d'organitzar activitats per a treure-li utilitat. En aquesta línia, la segona suplent de la formació, Adriana de Brawer, ha explicat que potenciaran la infraestructura amb activitats d'àmbit social, cultural i artístic. "Volem reactivar i recuperar totes les tradicions culturals que fan d'aquesta parròquia única", com per exemple el brou de Sant Antoni, l'exposició micològica i el buners d'Ordino.

Brawer ha declarat que també volen recuperar activitats en l'àmbit festiu, com el robatori de les olles del dilluns de carnaval, a banda de reactivar el concurs d'embelliment dels balcons i dels jardins de la parròquia amb totes les seves viles. A banda, "hem pensat amb els més peluts i volem fer una zona lúdica perquè puguin córrer sense la necessitat d'estar lligats tot el temps". Segons ha manifestat Brawer, la finalitat d'aquest espai és que tothom pugui gaudir de la parròquia, des de la gent gran fins a les persones amb mobilitat reduïda. També ha remarcat que totes aquestes tradicions permetran captar i atreure molts més turistes estrangers i per aquest motiu és primordial "embellir la parròquia respectant l'estructura tradicional i el medi ambient".

Finalment, la candidatura vol denunciar l'actitud de l'actual majoria, ja que no els ha permès la celebració d'actes al carrer per aquest dissabte. Segons s'explica des de la candidatura, es van engegar els tràmits pertinents i després de diverses converses, se'ls va denegar fer-ho al carrer a les proximitats del mercat de Nadal, tot i tenir l'aval d'un establiment de la zona.

Fins a deu propostes per a Casa Rossell

En Comú per Ordino, amb Josep Àngel Casa Rossell10 propostes

Els candidats d'En Comú per Ordino a Casa Rossell. / DEMÒCRATES

Mortés també ha destacat que el Govern hi ha fet una "important inversió" de rehabilitació, ja que s'ha millorat l'exterior, la capella i la il·luminació. A partir d'aquí, ha arribat el moment de "donar un ús i viabilitat" a Casa Rossell, perquè "aporti valor afegit per a la parròquia", ha conclòs el número 1 de la llista.

stats